Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakırlı 6. Sınıf öğrencisi Öznur Mehmetoğlu, 5 yaşından beri yaptığı eserlerini ‘Rüya Evreni’ başlığı altında toplayarak sergiledi.  2019 B1C KIDS 5. Ulusal Resim Yarışması’nda altın madalya alarak Türkiye birincisi olduğunu belirten Mehmetoğlu, söz konusu sergisinin ilk kişisel sergisi olduğu için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.  

 

 

Kayapınar ilçesinde bulunan Hattat Hamit Aytaç Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Diyarbakırlı Öznur Mehmetoğlu, ailesinin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ilk kişisel sergisini açtı. 18 Haziran’a kadar Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilere açık olacak sergiye, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Çelik ve çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.  

 

5 yaşından beri yaptığı eserlerini ‘Rüya Evreni’ başlığı altında sergileyen Öznur’un eserlerindeki çizgiler ve renkler dünyası oldukça ilgi çekti. 

 

“ÇOK HEYECANLI VE MUTLUYUM”

5 yaşından beri resim yaparak 12 yaşında ilk kişisel sergisini açan Öznur Mehmetoğlu, “Hattat Hamit Aytaç Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda yetenek sınavıyla girdiğim Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi(Bilsem)’de resim eğitimi alıyorum. 5 yaşından beri resim yapıyorum. 2019 B1C KIDS 5. Ulusal Resim Yarışması’nda altın madalya alarak Türkiye birincisi oldum. Şuana kadar 6 tane başarı belgem bulunmaktadır. İlk sergim pandeminde dolayı online olarak açtım. Şimdi ise ilk kişisel sergimi açtım. Çok heyecanlı ve mutluyum. Şuan 32 tane resimim var. Sonraki resim sergim için toplam 60 tane resimle sergimi açmayı düşünüyorum. Bu süreçte yanımda başta aileme ve herkese de çok teşekkür ederim.

 

“ŞİMDİYE KADAR ÜÇ TANE KARMA SERGİYE KATILDIM”

Bunlar sırasıyla; Muğla-Bodrum-Bitez’de düzenlenen 8. Kırmızı Beyaz 30 Ağustos Temalı Karma Resim Sergisi, Birleşmiş Ressamlar Kulübü’nün Ankara Zafer Sanat Galerisi’ndeki Bana Sevgini Anlat karma sergi ve Diyarbakır-Silvan’da Doğa ve İnsan temalı karma sergilerine katıldım.”

 

 

“ÜLKEMİZ VE BÖLGEMİZ İÇİN ÜNLÜ BİR RESSAM OLMASINI İSTİYORUZ”

Öznur’un babası Aziz Mehmetoğlu ise bir öğretmen ve baba olarak çocuğunun her zaman arkasınd olduğunu söyleyerek şöyle konuştu, “Öznur’un bu ikinci sergisidir. İlki online üzerinden yapıldı. Buda ilk kişisel sergisidir. Ben öğretmenim ve çocuğumun yapısını iyi biliyorum. Çocuğum hem resimde hem de akademik derslerinde iyi durumdadır. Baba olarak elimden geldiği kadar arkasındayım. Özellikle ülkemiz ve bölgemiz için ünlü bir ressam olmasını istiyoruz. Biz ailesi olarak onun için en iyisin yapmaya çalışacağız. Tabi yetkililerden de destek istiyoruz ki Hem Öznur için hem de Öznur gibi çocuklar Diyarbakır, Bölge ve Türkiye için önemli başarılara imza atabilsinler.

 

EBEVEYNLERE TAVSİYE

Tüm ebeveynlere tavsiyem kendi çocuklarını ihmal etmesinler. Çocukları özellikle hangi alanda yeteneği varsa o alana yönelmesine yardımcı olsunlar. Çocuklarına istemedikleri mesleklerde aile sırf istiyor diye baskı yapmak doğru değildir.

 

Başta Sayın Valimiz Münir Karaloğlu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Çelik, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na destekleri için teşekkür ederiz.”

Editör: TE Bilisim