MÜCADELE HABER- Bu yıl Diyarbakırlılara farklı bir Ramazan yaşatmak için Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii Meydanı’nı etkinliklere hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, salgın nedeniyle programlarını dijital mecraya taşıdı. Büyükşehir Belediyesi, içeriğinde dinletiler, sohbet, söyleşi, denbej dinletileri, kente özgü tatlar, şiir ve masal anlatımlarının yer alacağı programlarla sosyal medyada Diyarbakırlılarla buluşacak.

 

“SİZLERİN YANINDA OLACAĞIZ”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, salgın nedeniyle Ramazan ayında iftar sofralarında buluşamamanın  üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Karaloğlu, açıklamasında “Oruç, Kur’an, dayanışma ve maneviyat mevsimi Şehr-i Ramazan mübarek olsun. İftar sofralarında buluşamayacak olmanın üzüntüsü olsa da Sosyal Kartımız, iftaryeliklerimiz ve dualarımızla sizlerin yanında olacağız İnşallah” ifadelerini kullandı.

 

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SOSYAL MEDYADA YAYINLANACAK

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, zengin içeriğe sahip “Niyet Ettik Ramazan’a Ramazan Ayı 2021 Etkinlik Takvimi”nin programlarını salgın nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlayacak.

 

UNUTULAN LEZZETLER HATIRLATILACAK

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Ramazan ayında kentin unutulmaya yüz tutmuş yemekleriyle ilgili program hazırladı. Her gün bir lezzetin tanıtılacağı “Geçmişten Günümüze Diyarbakır’da İftar Sofraları” programı, sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlara ulaşacak.

 

“SOSYAL KART” SAHİPLERİNİN HESAPLARINA 300 LİRA YATIRILDI

Daha önce kent genelinde belirlediği ihtiyaç sahiplerine gıda yardım kolileri dağıtan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, yardım kolileri almaya hak kazanan vatandaşların kendi belirledikleri ihtiyaçları karşılamaları için “Sosyal Kart” uygulamasına geçti. Büyükşehir Belediyesi, “Sosyal Kart” almaya hak kazanan 11 bin 500 vatandaşın hesabına Ramazan ayı nedeniyle 300 lira yatırdı.

 

GÜNLÜK 3 BİN KİŞİYE İFTAR PAKETLERİ DAĞITILACAK

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Ramazan ayı boyunca iftar çadırları yerine kent merkezinde yer alan 5 büyük hastane önü, Dağkapı Meydanı, otobüs yolcu durakları ve içindeki vatandaşlar, Bismil, Ergani ile Silvan ilçelerinde 3 bin kişiye (sandviç, hurma, su) iftar paketleri dağıtacak. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim