Fatih SURUÇ – Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- 2020 yılının dünya ve ülkemiz için oldukça kötü geçtiğini kaydeden Diyarbakır’daki kurum, kuruluş ve vatandaşlar gazetemize yaptıkları açıklamalarla yeni yılın huzurlu, sağlıklı, bereketli,  doğal afet ve ölümlerin olmadığı bir yıl olması temennisinde bulundular. 

 

“BİR VE BERABER ÇALIŞARAK ŞEHRİMİZİ, ÜLKEMİZİ DAHA İYİ YARINLARA TAŞIYACAĞIZ”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Ülke olarak birçok alanda mücadele verdiğimiz zor bir yılı geride bırakıyoruz. 2020 yılı; başta halen etkileri devam eden salgın hastalık olmak üzere, çığ, deprem, sel, yangın gibi pek çok olumsuzluğu göğüslediğimiz bir yıl oldu. Bu yıl içinde hem ülkemizde, hem sınır ötesinde, hem de Mavi Vatan’da egemenliğimize kasteden tüm unsurlara karşı, Suriye’den Libya’ya, Doğu Akdeniz’den Karabağ’a kadar, ülke olarak zorlukların üstesinden gelmeye çalıştık. Hedefimiz, 2020’de başardıklarımızın daha da ötesine geçmek. Bu amaçla, 2021’de daha çok çalışacağız ve inşallah, yeni yılda da turizmden tarıma, sanayiden teknoloji ve ticarete kadar pek çok alanda yeni atılımlar gerçekleştireceğiz. Bir ve beraber çalışarak şehrimizi, ülkemizi daha iyi yarınlara taşıyacağız. Şehrimizde hâkim olan barış ve huzur iklimini vizyon proje ve hizmetlerle taçlandıracağız. Şehrimize güveniyorum, birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum. Bu inançla yeni yılın, başta Diyarbakırlı hemşehrilerim olmak üzere, herkes için güzelliklerle gelmesini, huzur ve mutluluğa vesile olmasını temenni ediyorum.”

 

“DÜNYA İÇİN BARIŞ, HUZUR VE SAĞLIK DOLU BİR YIL OLSUN” 

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet karakoç, 2021 yılının ülkemiz ve tüm dünya için barış, huzur ve sağlık dolu bir yıl olmasını;  milletimize, hemşerilerimize ve Dicle Üniversitemiz ailesine sağlık,  başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”

 

“TÜRKİYE, 2020 İNSANİ ÖZGÜRLÜK ENDEKSİNDE 162 ÜLKE ARASINDA 119.”

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, 2020 yılı Dünya ve Türkiye açısından ekonomik, sosyal ve insan hakları açısında çalkantılı bir yıl oldu. Covid-19 Pandemi’si sosyal devlet ilkesini bir kez daha tartışmaya açtı. Pandemi nedeniyle binlerce insan işinden oldu ve yoksulluk ve açlıkla karşı karşıya. Kadın cinayetleri ve çocuklara yönelik suçlarda ciddi artışlar yaşanmış; ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, toplanma ve gösteri yapma özgürlüğü adli ve idari kararlarla hakkın özünü ortadan kaldıracak şekilde kısıtlanmış ve engellenmiştir. Tüm bu hukuksuzluklarla Barolar ve STK’ların yürütmüş olduğu mücadele resmi yetkilerce desteklenmediği için tek başına başarıya ulaşma şansı da maalesef düşük görünüyor. Toplumun bütün muhalif kesimlerine yönelik tehditler, yargı tacizi 2020 yılında zirveye ulaşmış durumda. Türkiye, 2020 İnsani Özgürlük Endeksinde 162 ülke arasında 119.; Hukukun Üstünlüğü Endeksinde 128 ülke arasında 107. sırada yer almaktadır. 2021’den temel beklentim yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını çözmüş, temel hak ve özgürlüklere saygılı, farklılıkların devlet tarafından korunduğu, ifade ve medya özgürlüğünün sağlandığı, nihai olarak hukukun üstünlüğü ve hukuk güvenliği ilkesinin tam olarak hayata geçirildiği, savaş ve çatışmalardan uzak bir ülke özlemiyle tüm yurttaşlarımızın yeni yılını kutlarım.”

 

“DİYARBAKIR’A POZİTİF AYRIMCILIK TANIMASI LAZIM”

Diyarbakır Organize Sanayi Başkanı Mustafa Fidan, Tüm olumsuzluklara karşın biz Diyarbakır OSB’de faaliyet gösteren fabrikalar olarak üretime devam ettik. Pandemiye rağmen üretim de, yatırımlar da durmadı. Fabrikalar iki aylık kapalı kalmanın açığını kapatmak için vardiya halinde 24 saat çalışarak, siparişlerini yetiştirmeye çalıştı. Devletin Diyarbakır’a pozitif ayrımcılık tanıması lazım. Devletin sanayicilere daha çok destek vermesi lazım. Çünkü Türkiye’yi ayakta tutacak tek şey üretmektir. Bunun yolu da sanayiden geçiyor. Sanayi bir kentin kalbidir ve Türkiye’nin gülen yüzüdür"

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI OLARAK COVİD-19 PANDEMİSİNDE CANLA BAŞLA MÜCADELE ETTİK”

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan, “Depremiyle, sel felaketiyle, yangınlarıyla, pandemisiyle çok zorlu bir yılı geride bırakıyoruz. Sağlık çalışanları olarak Covid-19 pandemisinde de halkın sağlık ve yaşam hakkı için canla başla mücadele ettik. Etik ve bilimsel ilkeleri temel alarak insan haklarına dayalı iyi hekimlik değerlerini savunduk, savunmaya ve uygulamaya devam edeceğiz. Yaşadığımız tüm sıkıntılara, zorluklara rağmen yeni yıl her zaman için yeni umutlar demektir. Daha özgür, demokratik ve laik bir dünyada, bilimin ve akılcı yöntemlerin referans alındığı, sağlık ve yaşam hakkı ihlallerinin olmadığı, meslektaşlarımızın daha iyi koşullarda çalıştığı, pandeminin toplumsal tüm etkilerinin yok olduğu, daha sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum.”

 

“BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZİN KAMUSAL, EŞİT, ÜCRETSİZ, DEMOKRATİK, ANADİLİNDE EĞİTİM GÖRECEĞİ BİR EĞİTİM YILI OLMASINI UMUT EDİYOR”

Eğitim Sen 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Emine Akşahin, Ülkemizde zaten eşit olarak uygulanmayan eğitim, pandemi süreci ile beraber maalesef parayla satın alınan, yoksul kesimin çocukların, anadilinde eğitim göremeyen çocukların, göçmen ve mülteci çocukların, özel gereksinimi olan çocukların, kız çocuklarının, mevsimlik işçi ailelerin çocuklarının maalesef eğitimin dışına itildiği, kendi kaderine terk edildiği bir eğitim süreci olarak tarihe geçti. MEB, eğitim bileşenlerini, bilim kurulu insanlarını, eğitim emekçilerini, velileri ve öğrencileri aldığı kararlara ortak etmeyen, tek sesli bir karar organı olarak davranmış büyük bir toplumsal kesimi mağdur eden bir eğitim politikası yürütmüştür. Sınav merkezli bir eğitim sisteminin dayatılması, derse katılım ve performans düzeyinde not verilmesi, adil olmayan tüm bu uygulamaların evinde tablet bilgisayar ve İnternet erişimin olmayan, farklı gerekçelerle eğitimin dışında kalan öğrenciler ile maddi olanaklara sahip öğrenciler arasında arasında derin bir uçuruma, onarılması imkansız yaraların oluşmasına neden olmaktadır. . 2020’nin son günlerinde bile verilen yanlış kararların etkileri devam etmektedir. 2021 de eğitim sürecinin MEB’in, tüm eğitim kurumları, sendikalar, bilim kurulu üyeleri ile beraber öğrencilerimizin sağlığını ve üstün yararını gözeterek eğitim sürecinin planlamasını bekliyoruz. Bütün öğrencilerimizin kamusal, eşit, ücretsiz, demokratik, anadilinde eğitim göreceği bir eğitim yılı olmasını umut ediyor ve bu yönde kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

 

“GENEL OLARAK ÇOK İYİ BİR SEZON GEÇİRDİK”

Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Cevat Delil, “2020 sezonuyla son 10 yılın en iyi dönemini geçirdik. Bizim de birimlerimiz çok iyiydi. Fiyatlar konusunda çok iyi fiyatlar oldu genel olarak. Bilindiği üzere çiftçilik verim ve fiyattır. Verim çok iyi olursa, fiyatta çok iyi olur. Genel olarak çok iyi bir sezon geçirdik. Biz aynı duyguları 2021 için de diliyoruz. İnşallah 2021 yılı da böyle geçer. Pandemi süreci bize etki etmedi, çiftçilere etki etmedi. Genel olarak esnafa etki etti. Bizim için bir engel olmadı. En verimli ekinlerimiz buğday, arpa, mercimek, mısır, nohut vb. tüm ürünlerimiz para etti. En çok da buğday ile pamuk çok fazla para etti.”

 

“BU YIL 276 KADIN KATLEDİLDİ”

Dicle Amed Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Nihal Yanık, 2021’e iki gün kala biz kadınlar yine katledildik, yakıldık. Bu yıl 276 Kadın katledildi, maalesef bu ülkede artık sayılardan ibaret hale getirildik, her gün eksiliyoruz. Kadınlar katlediliyor, şiddete uğruyor, işkenceye maruz kalıyor. Yalnız kadınlar değil, çocuklar da şiddete, istismara maruz kalıyor. Her gün kadın katliamları, tecavüzleri, çocuk istismarı haberleri ile sarsılıyoruz. Kadınların bedenleri ve varlıkları üzerinde baskı, sahiplik mekanizmaları oluşturulmaya çalışılıyor, kadınlar köleliğe mahkûm ediliyor. Kadınları katledenler, tecavüzcüler, çocuk istismarcıları bir kıravat bir takım elbise ile erkek yargı, erkek yargıçlar tarafından iyi hal indirimi alıyor, aklanıyor, cezasızlık politikası ile ödüllendiriliyor. Pandemi sürecinde açlıkla, sefaletle, sömürüyle, yoksulluktan nefessiz kalan kadınlar bu süreçte artan erkek şiddetini de derinden yaşamak zorunda kalmıştır. Ancak bizler; kadın bedeni ve emeği üzerindeki bu sömürü ve baskı son buluncaya, kadın özgürlükçü bir sistem kurana kadar, yaşamın her alanında örgütlenerek mücadelemizi yükselteceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz. 2021 yılının kadın kazanımlarına ve kadın özgürlüğüne vesile olmasını tüm halklara barış ve sağlık getirmesini diliyoruz.”

 

“MÜREFFEH YARINLARA KAVUŞACAĞIMIZ BİR YIL OLMASINI YÜCE MEVLADAN NİYAZ EDİYORUM”

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, “Acı ve tatlı hatıralarıyla 2020 yılını geride bırakıyor yeni umut ve beklentilerle 2021’e giriyoruz. Kabul edilmelidir ki, 2020 yılı dünyamız ve ülkemiz açısından zor bir yıl olmuştur. Pandemi nedeniyle yaşanan tüm olumsuz deneyimler kendimizi zaman zaman çaresiz ve umutsuz hmemize sebep olsa da, bir taraftan da aslında ne kadar fazla şeye sahip olduğumuzu bizlere fark ettirmiştir. Yeni bir yıl, yeni başlangıçlar ve umutlarla Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğinin 2021 yılında daha da güçlenerek devam edeceğine, birbirimize kenetlenmiş, daha güçlü bir ülke olacağımıza ve geleceğe daha güvenle bakacağımıza olan inancımız tamdır. Hayatımızda bıraktığı müspet ve menfi hatıranın yaşandığı ve kazanımın elde edildiği gerek ülkemizde gerekse dünyada çok sayıda önemli gelişmenin yaşandığı bir yılı daha geride bırakırken, 2021 yılının sağlıklı, mutlu, huzur dolu, yaşadığımız sıkıntıların sona ereceği ve müreffeh yarınlara kavuşacağımız bir yıl olmasını Yüce Mevladan niyaz ediyorum.”

 

“SÜRYANİLER İÇİN HÜZÜNLÜ BİR YIL OLARAK GEÇTİ”

Süryani Kadim Kilisesi Vakıf Başkan Vekili Saliba Açiş, “2020 yılı salgından dolayı Süryaniler için hüzünlü bir yıl olarak geçti. Salgından dolayı birçok Süryani vatandaşımız hayatını kaybetti ve ibadetlerimizi, ayinlerimizi düzenli yapamadık. 2021 yılından bir an önce bu salgının, tüm dünyada bitmesini ve bütün dünyadaki insanların sağlıklı, huzurlu, mutlu dolu bir yıl geçirmesini niyaz ediyoruz.”

 

“2020’DE BİZ ALEVİLER İÇİN OLUMLU BİR GELİŞME ALMANYA'DA YAŞANMIŞTIR”

PSAKD ve Cemevi Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Atlı, “2020 yılı biz Aleviler için mücadele içinde geçen bir yıl oldu. Geçmişte yaşanan katliamlar, yaşanan bu katliamların faillerinin bulunmaması yeni katliamlara davetiye çıkarmıştır. Geçmiş yıllarda ve günümüzde de dile getirdiğimiz eşit yurttaşlık talebi, cemevleri ne yasal statü tanınması ve diğer inançlara sağlanan kolaylıkların cemevleri ne de uygulanması, zorunlu din derslerinin kaldırılması gibi taleplerimiz hala karşılık görmemiştir. Biz Aleviler için olumlu bir gelişme Almanya'da yaşanmıştır. Kuzey Ren Westfalya eyaletinde Aleviler Kamu Tüzel Kişiliği statüsü kazanmış diğer inançlara sağlanan kolaylıklar Alevilerde sağlanmıştır. Bu olumlu gelişmelerin ülkemizde de karşılık bulmasını istiyoruz. Cemevleri yasal statüye kavuştuğu, eşit yurttaşlık talebimizin hayata geçirildiği, zorunlu din derslerinin kaldırıldığı ve diğer inançlara eşit ve bir arada yaşama hakkının olduğu bir yıl olmasını bekliyoruz. Yaşamımıza ve yaşam alanlarımıza giren tüm olumsuzlukların, yaprakların ağaçları terk ettiği gibi yaşam alanlarımızı terk ettiği, sağlık dolu yarınları sevdiklerinizle yaşadığımız mutlu bir yıl olmasını tüm insanlık için istiyoruz. Mutlu yıllara…”

 

“YOKSULLAR İLE DİĞER AVANTAJLARI OLMAYAN ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN EPEY BİR YOKSUN KALDILAR”

Rengarenk Umutlar Derneği Yk. Üyesi Dilan Taşdemir, “2020 sadece Diyarbakır’daki çocuklar değil, tüm dünya çocukları için pek de iyi geçmedi. Fakat çocuklar üzerinde baktığımızda ilkin çocukların birçok haklarından mahrum kaldıkları ve bunun iyileştirilmesine dair çok fazla da politikanın izlenmediği bir yıl olarak geçti. Belki uluslararası dil ve mecradan bakmak gerekiyor bu konuya. En başında çocuğun eğitime erişme hakkı aslında epey bir sekmeye uğradı. Yoksullar ile diğer avantajları olmayan çocuklar eğitimden epey bir yoksun kaldılar. Eğitime erişemediği için onlar bile eğitime erişemediği için artık çalışan ve eğitime olan motivasyonunu kaybeden çocuklar var. 2021’den beklentimiz elbette bir an önce salgının sona ermesi, aşıyla birlikte salgının kontrol edilebilir bir hale gelmesidir. Bununla birlikte çocuklar için bu tip politikaların bir politika izlenmesi gerektiği beklentilerimiz var. Çocukların sadece oyun ya da eğlendirilme gibi bir halle değil, gerçekten çocukların haklarına ve saygı gösterilmesi ve devlet tarafından hakların korunması gerektiğine dair inançlarımız var. Ortaya çıkan eşitsizliklerin artık gün yüzüne çıktığı bir eşitsizliğin sonlandığı ve tüm çocuklar için adil, barış ve sağlıklı bir yıl olmasını diliyoruz.”

 

“EMEKLİ PERİŞAN DURUMDADIR”

Diyarbakır Emekliler Derneği Başkanı Kadir Akar, “2020 zamlardan ötürü felaket bir ay olarak geçti. Emekliler açtır, perişan haldedir. Biz 2021 yılında bu yapılan çalışmaları bekliyoruz inşallah. Bu çalışmalar Reisi Cumhur’un masasındadır. Emekli seyyanen zam istiyor. Emekli perişan durumdadır. İçerdeki hakların verilmesi, ek ödeme, intibak yasası. Emekli öyle bir hale geldi ki elektrik, su, doğalgaz, kira, telefon faturasını ödeyemez hale geldi. Seyyanen 700-800 arası zam istiyor. Emekli enflasyon zammı istemiyor. Az maaş alan az yüksek maaş alan çok alıyor. Emekli kira ve yakacak yardımı istiyor.”

 

“GELECEK İYİ GÜNLER İÇİN UMUDUMUZU KAYBETMEDİK”

Şermin Küçük, “2020 yılı hayatta ve ayakta kalma mücadelesi ile geçti. Sevdiklerimizin, yakınlarımızın kaybına üzüldük, hayatımıza, ailemize yeni katılanlar için sevindik. Yangınlar, depremler, salgın hastalık… Gerçekten kötü bir yıldı. Her şeye rağmen gelecek iyi günler için umudumuzu kaybetmedik. 2021 den tek beklentim aslında bugünümüzü aratmaması. Dilerim her şey normale döner ve eskisi gibi sarılabiliriz yine sevdiklerimize. Herkese umut dolu, güzel bir yıl dilerim.”

 

“MİLLETİMİZ FAKİR VE MADDİ DURUMLARI PEK DE İYİ DEĞİL MAALESEF”

Kemal Tosun (Xale Kemal), “2020 tarihi hem ülkemiz, hem milletimiz, hem de insanlık için hiç iyi geçmedi. Bu Koronavirüs geldiğinden beri millet perişan hale gelmiş durumda, düğün salonları kapalıdır. İşyerleri, kıraathaneler, Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Milletimiz fakir ve maddi durumları pek de iyi değil maalesef. Benim iyi kötü bir emekliliğim var. Peki, emekli olmayanlar ve çalışamayan vatandaşlarımız ne yapacak? İnşallah 2021 tarihinde Allah’ın yardımı, bilim insanlarının da çalışmalarıyla iyi geçeceğini ümit ediyoruz. Vatandaşlarımız dua etsin, Cenabı Hak bu hastalığın dermanını bizlere sunacaktır. Ne yazık ki Koronavirüs’ten ötürü çok sevdiğim bir yakınımı, amcam oğlumu kaybettim. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya, bütün insanlığa sağlık ve şifa diliyor, vatandaşlarımızdan da maske ve mesafe kurallarına uymalarını rica ediyorum.”

 

“EĞİTİMİM HUSUSUNDA CİDDİ SORUNLAR YAŞADIM”

Üniversite Öğrencisi Enes Kayan, “2020 tarihi benim için maalesef ki çok kötü geçti. Çünkü üniversiteye gidemedim. Eğitimim hususunda ciddi sorunlar yaşadım. Online eğitimde bana hiç yaramadı. Üniversiteye gidememem benim için çok kötü sorunlara yol açtı. Çünkü öğrenmem gereken konuların neredeyse hiçbirini öğrenemedim. Bu sebeple de 2020 tarihi hem eğitim olarak, hem de sosyalleşme konusunda benim için kötü bir yıl oldu. 2021’den beklentim ise dilerim ki eğitim sisteminin kalitesini biraz daha artırmakla uğraşırlar. Bu konuda biraz yatırımlarda bulunarak, başka ülkelerin sistemlerini de ele alarak farklı bir misyon ve vizyon doğrultusunda yeni bir eğitim sistemi oluştururlar. Nitekim eğitim dediğimiz husus bir ülkenin can damarı, gençlerin varlığı, güçlü bir geleceğin teminatıdır. Bu sebeple de eğitim yönünde daha çok eğitim çalışmaları ve projeleri oluşturulur diye umut ediyorum. 2021’in bizim için, toplumsal birliğimiz için güzel geçmesini diliyorum. Pandemi sürecinde biraz daha yasakların kalkması bizler için iyi olurdu. Bundan dolayı da 2021’in insanlığımız adına mutlu ve huzurlu bir şekilde geçmesini istiyorum.”

 

“OYUN OYNAYIP, OKULA GİDİP, SOKAĞA ÇIKMAK İSTİYORUM”

7 yaşındaki Poyraz Yavaş, “2020 yılında çok fazla süre evde vakit geçirdik. Başta okulum olmak üzere öğretmenlerimi, arkadaşlarımı, birlikte vakit geçirdiğim dostlarımı çok ama çok özledim. Biz kimseciklere gitmiyoruz. Kimseler de bize uğramıyor. Bu sebeple de ben yaşananlara çok üzülüyorum. 2021 yılında ise oyun oynamayı, okula gidip eğitimlerimizi almayı ve sokağa çıkmayı çok istiyorum. Tüm dünyaya da sağlıklar diliyorum.”

 

“BU SENE NE KADAR KÖTÜ OLSA DA, BİZLERE BİR O KADAR DA ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ”

Lise Öğrencisi Hanin Oso, “2020 yılı herkesin yaşadığı kötü dönem olarak literatüre geçti diyebilirim. Dünyada hiçbir ayrımcılık yaşanmadan, herkesi ama herkesi, milyonlarca ders öğreten öğretmenlerimizi ve biz öğrencilerin senesinin iptal olduğu bir yıl oldu. Örneğin Kovid-19 ya da bir karantina veyahut online eğitim gibi terimleri de ilk defa duyduğumuz bir sezon oldu. Fakat bu sene ne kadar kötü olsa da, bizlere bir o kadar da çok şey öğretti. Ek olarak da iyi veya kötü hem insanlığa, hem de bilime de çok katkısı oldu. Evet, doğrudur eğitim konusunda bayağı sıkıntılar yaşadık, üzüntüler duyduk. Ekonomik yaşamı, aile içinde her bir evin bir kaç parçaya bölünmesi ve aileden bahsedersek başta annem olmak üzere, Kovid-19 testinin pozitif çıkması gibi çok tehlikeli bir seneyi geride bırakıyoruz. Ancak her zaman bir umudumuzun olması, 2021 yılının insanlık için daha iyi olması, dünyada herkes için artık bu maskelerin çıkarılması ve herkesin artık rahatça nefes alması ve bu çıkan aşılardan faydalanmamız dileğiyle diyor, 2021 yılının başta ülkemiz Türkiye olmak üzere tüm dünyada huzur, refah ve sağlık getirmesini diliyoruz.”

 

“UZAKTAN EĞİTİMİ DE NE YAZIK Kİ NE ÇÖZEBİLDİM, NE DE ÖĞRENEBİLDİM

13 yaşındaki Süleyman Taşkın, “Okullarla aram pek olmadığından ötürü, okulların kapanmasıyla eğitimden uzaklaştım. Uzaktan eğitimi de ne yazık ki ne çözebildim, ne de öğrenebildim. Bu yılın bana verdiği en üzüntü verici olay ise bisikletimin hırsızlar tarafından çalınması oldu. 2021’den beklentimin daha güzel ve sağlıklı geçmesidir. Bu yıl en büyük temennim Kovit-19’un bitmesidir.”

 

“AİLEMLE BİRLİKTE MADDİ VE MANEVİ OLARAK ZOR GÜNLER GEÇİRDİK”

Sur’da Çekçekçilik yapan Hasan Ökmen, “Tabii bu yıl yakınlarımızın ve toplumumuzda vatandaşlarımızın Kovit-19 adı verilen, tüm dünyada yayılan Koronavirüs’e yakalanıp vefat etmeleriyle sonuçlanan bir sene oldu. Keşke bu durumlar hiç yaşanmasaydı, 2020 yılı bu biçimde sonlanmasaydı. Fakat bu yaşananlar bizlere bilimin, ilmin, tıp mevzuatlarının ne kadar önem arz ettiğini gösterdi. Ben 66 yaşında olmam ve çekçek arabacılığı yapıyor oluşumdan ötürü çok sıkıntılar ve sorunlar yaşadım. Ailemle birlikte maddi ve manevi olarak zor günler geçirdik. Hamt olsun öyle ya da böyle geçimimizi sağaldık, yılın son günlerini atlattık. 2021’den beklentim ise daha refah, daha faziletli, daha saadetli ve daha hoşu içinde bir yıl geçirmemizdir. Dilerim Rabbimden bu yıl nasıl ki kara bir yıl olduysa, 2021 yılı da daha ak bir yıl olur. Tüm insanlığa sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum.”

Editör: TE Bilisim