MÜCADELE HABER- DEDAŞ, Diyarbakır farklı bölgelerinde elektrik hatlarını yer altına indirmek için kaldırım kenarlarında kazı gerçekleştiriyor. Kablolar yer altına döşendikten sonra DEDAŞ kazdığı alanların üzerini toprakla kapatırken bazı caddelerde esnaf bu topraktan dolayı dükkanlarının toz toprak içinde kaldığını belirterek şikayet etti.

 

Yılmaz Güney Caddesi esnafı, kaldırımların bozuk olmasından dolayı sürekli müşteri kaybettiklerini, kaldırımların toz duman içinde olmasından dolayı maddi zarara düştüklerini, 6 kez belediyeye dilekçe verip belediye yetkililerine durumu bildirmesine rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmadığı gerekçesiyle mağdur olduklarını belirtti.

 

"TOZDAN DOLAYI 130 BİN TL ZARARIM OLDU"

Cadde üzerinde bulunan esnafın dükkanlarının toz duman içinde kalması nedeniyle zarar ettiğini belirten Doğan Öz, " DEDAŞ tarafından elektrik hattının yer altına alınması için 2 ay önce çalışma başlatıldığını ama çalışmanın ardından bozulan kaldırımlardan dolayı mağdur olduk. Benim halı dükkanım var. Halılarımı toz duman içinde kalması nedeniyle artık satamıyorum. Kaç kez yetkililere çağrıda bulunmamıza rağmen herhangi bir girişimde bulunmadılar. Günden güne müşteri kaybediyorum. 2 aylık sürede halılarım da toprak ve tozdan dolayıçöp gibi oldu ve maddi zararım da 130 bin TL'yi buldu" dedi.

 

"SİFTAH EDEMEDEN EVE GİDİYORUZ"

Elektrik hattı çalışmasından sonra kilit taşlarının bozulduğunu aktaran Şükrü Kan, " Benim tesisat dükkanım var, zaten pandemiden dolayı satış yapamıyorum. Bazı günler siftah edemeden eve gidiyoruz. Bir de kaldırımların bozulmasından sonra tozun içinde kaldık. Belediyeyi daha önce komşularım gibi  bende aradım ama telefonları sürekli meşgul oluyor. Bir türlü yetkili birine ulaşamadık. Dükkanım kiradır ve 2 aylık zararım 50 bin TL'ye yaklaştı" diye konuştu.

 

"İÇİMİZ KAN AĞLIYOR, KİRAMIZI ÖDEYEMİYORUZ"

Durumdan rahatsız olduğu için farelere maruz kaldığını belirten kuaför Halil Ziytak ise, "Ben bu durumdan şikayetçiyim, yetkililerin derhal duruma el atmasını istiyorum. Benim kuaför dükkanım var ve dışarıya havlularımı seremiyorum, çünkü toz kapıyor ve gelen müşteriye karşı zor durumda kalıyoruz. Belediye ekipleri kaldırım taşlarını düzeltmeden toprakla üstünü kapatarak caddeyi toz dumana teslim etti. Biz esnaflar olarak kan ağlıyorken belediyenin bize reva gördüğü durum da cabası. Benim dükkanımın kirası 5 bin TL, tam kapanma yasaklarının da yaratmış olduğu kötü etkilenmeden dolayı 76 bin TL zararım oldu. Kiramı ödeyemiyorum" şeklinde konuştu.

 

"KALDIRIMLARI YENİDEN DÜZENLEME SORUMLULUĞU BELEDİYEYE AİT"

DEDAŞ'ın elektrik kablolarını yer altına almak için yaptığı kazı sonrası yer altı kablolarının çekimi ve üzerinin kapatılması işleminin DEDAŞ'ın sorumluluğunda olduğu, kaldırım taşlarının yeniden düzenlenmesinin yaptıkları protokol gereği belediyeye ait olduğu öğrenildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim