Devrim AKTÜRK

 

 

MÜCADELE HABER- Pandemi nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklara maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak 'çocuk oyunla, dünya çocuklar büyür' sloganı kapsamında hediyeler götüren 'Hediye Karavanı' tırının son durağı Diyarbakır oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon iş birliğinde hayata geçirilen Hediye Karavanı Projesi kapsamında pandemi sürecinde evde kalan çocukların aileleri ile evlerinde oynayabilecekleri parmak taş, dokuztaş, mangala, dama, seksek ve boyama setlerinden oluşan oyunlar hazırlandı. Hazırlanan oyunlar, Hediye Karavanı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde çocuklara dağıtılmaya başlandı. Bu kapsamda son durağı Diyarbakır’a gelen Hediye Karavanı nedeni ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpler Federasyonu Genel Sekreteri Simge Çorbacıoğlu ve proje koordinatörü Tuğba Baylan katıldı.

 

Törende konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, etkinliğin Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın ortaklığıyla organize edildiğini söyledi. Vali Karaloğlu, "Güneydoğu'da 14 vilayetimizi de kapsayan güzel bir hediye kervanının son durağındayız. Medeniyetler merkezi Diyarbakır'dayız. 18 yaş altı nüfusa baktığımızda 685 bin genç ve çocuğuyla nüfusun yüzde 39'unun genç ve çocuk olduğu illerden bir tanesi. Kamu olarak kentte yaşayan gençlerimize, çocuklarımıza dokunabilmek onları doğru yönlendirebilmek ve zamanlarının kaliteli geçirebilme noktasında çok önemli faaliyetlerimiz var. Hediyeler arasında geleneksel oyunlarımız olanları maalesef öğretemiyoruz. Onları unutturmamak ve çocuklarımıza geleneksel oyunları aktarmak için 9 taş gibi ve mangala gibi oyun setlerini hediye edeceğiz" dedi.

 

Konuşmaların ardından müzik şöleni eşliğinde çocuklara oyuncakları dağıtıldı.

 

“HER ŞEY GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİNDİR”

Pandemi dolayısıyla her türlü maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak etkinliğin gerçekleştiğini dile getiren Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rifai Yıldırım, “Valimizin de talimatlarıyla çocuklarımızı bu güzel alanımıza getirdik. Evlatlarımıza, geleceği miras edeceğimiz çocuklarımıza birbirinden güzel hediyelerini de takdim ettik. Burada çocuklarımızdan oluşan bir müzik halk korosuyla gönüllere nakşettik. Biz çalışmalarımızı ve hizmetlerimizi sürdürerek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, evlatlarımıza en güzel hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Çünkü her şey geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız içindir.” diye açıkladı.   

 

ETKİNLİĞE DİYARBAKIR TÜRKÜLERİ DAMGA VURDU

Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü proje birimi tarafından uygulanan, GAP Bölge Kalkındırma Projesi tarafından desteklenen “Gençlik İle El Ele” projesi öğrencileri, tarihi Diyarbakır türkülerini okuyarak güne damgalarını vurdular. Birbirinden güzel ve Diyarbakır yöresine ait olan türküleri dinleyen Vali Münir Karaloğlu ve konuklar, öğrencileri gönülden tebrik ettiklerini söylediler.

 

 

ETKİNLİĞE GENÇLİK MERKEZLERİ DE KATILDI

Yapılan etkinlik kapsamında çocukları mutlu etmek ve eğlendirmek amacıyla yerlerini alan Diyarbakır Sur ve Yenişehir Gençlik Merkezleri, yaptıkları çalışmalarla takdirleri kazandılar. Gençlik Merkezleri olarak lider ve gönüllüler ile birlikte etkinliğe katıldıklarını duyuran Sur Gençlik Merkezi, “Çocuk Oyunları Federasyonu ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile düzenlenen ‘Hediye Kervanı Yollarda’ etkinliği kapsamında çocuklara 5 bin hediye dağıtımı yapıldı” diye aktardılar.

Editör: TE Bilisim