Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Türkiye’nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde  etkili olan kar yağışında Şanlıurfa, Ağrı, Elazığ, Hakkari ve Erzurum başta olmak üzere birçok ilde kartpostallık görüntüler oluştu.  

 

Şanlıurfa’nın iki muazzam turistik mekanları olan ve yaşanmışlıklarıyla ortaya büyük bir tarihin olduğunu yansıtan Göbeklitepe ile Balıklıgöl’de yağan kardan ötürü fotoğraf tutkunlarının ve kentte bulunan vatandaşların ziyaretlerine uğradı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’de etkili olan kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler oluşması, beyaza bürünen tarihi ören yerine görsel şölen sundu. Balıklıgöl’de ise sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı sonrası tarihi mekanı beyaza bürüdü. Kar yağışı sonrası kartpostallık görüntüler ve hatıra fotoğrafları çekmek isteyenler tarihi mekana akın etti. Vatandaşlar burada balıklara yem atarak hatıra fotoğrafları çektirdi.

 

Ağrı’da beyaz gelinliğini giyen ve seyrine doyumsuz güzelliği ile göz kamaştıran tarihi İshak Paşa Sarayı, tarihsel özelliği ve mimari yapısı ile göz doldururken, kar yağışıyla beraber tüm ihtişam ve görkemiyle ziyaretçilerini büyülüyor. 1900 rakımlı tepeye kurulan İshak Paşa Sarayı, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin yanı sıra, fotoğraf sanatçılarının da ilgi odağı oluyor.

 

Bunun yanı sıra Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, kent merkezi bu yıl ilk defa beyaza bürünürken bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesinde ise fotoğraf tutkunlarına görsel şölen yarattırdı. Merkezin yanı sıra medeniyetler beşiği bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesi de mevsimin üçüncü kar yağışını alarak yine beyaz gelinliğini giydi. Mahallede bulunan Milattan Önce 8. Yüzyıl'da Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesi, Pisa kulesinden bile fazla eğik olduğu tescillenen Ulu Cami minaresi gibi birçok tarihi yapı kar ile birlikte izlenmesi keyif veren görüntüler oluşturdu.

 

Hakkari’deki Golazüryan Göleti ise yağan kar dolayısıyla dondu. Sümbül Dağı manzaralı ve kentin en güzel noktalarından biri olan Golazüryan Göleti, olumsuz hava şartları nedeniyle buzla kaplandı. Vatandaşlar, baharda ayrı kışın ayrı bir güzelliğe bürünen Golazüryan Göleti’nin buzla kaplandığını ve buraya gelen birçok kişinin hatıra fotoğraf çektirdiğini ifade ettiler.

 

Yine Erzurum’da etkili olan kar yağışı tarihi mekanları kar altında bırakırken, ortaya eşsiz manzaraların çıkmasına ön ayak oldu. Erzurum’da etkili olan kar yağışı etrafı beyaza bürüdü. Kar yağışının etkisiyle Erzurum Kalesi, Çifte Minareler gibi tarihi mekanlar da kartpostallık görüntüler oluşturdu. Karla bütünleşen tarihi mekanlar havadan görüntülendi.

Editör: TE Bilisim