Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- 20 yıldır atama beklediklerini belirten Mesleki Teknik Öğretmenleri mağduriyetlerinin giderilmesini ve atamalarının yapılmasını isteyerek,  şunları dile getirdiler:

 

“20 YILDIR ATAMASI YAPILMAYAN 150 BİN CİVARI TEKNİK ÖĞRETMENLERİZ”

“Bizler Mesleki Eğitim Fakültelerinden mezun olan, yaklaşık 20 yıldır ataması yapılmayan 150 bin civarı atama bekleyen teknik öğretmenleriz. Kimimiz küstürüldük, kimimiz halen bir umut atama ümidiyle mücadele vermekteyiz. Yıllardır ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için Mesleki Teknik liselerin önemini, neden Mesleki Teknik Öğretmen ataması yapılması gerektiğini, sanayimizin ara elemana ihtiyaç duyduğunu yıllarca görüşebildiğimiz her türlü yetkilere ve mecralara dile getirdik. Bundan iki sene önceye kadar kullanılan adrese dayalı orta öğretim yerleştirme yönetimi (ÇAP SİSTEMİ) nedeniyle ile birçok meslek lisesi gerekli öğrencenin tercih edememesinden kapandı.

 

Gerek bölümlerimize verilen kadroların yetersizliğinden genç dinamik öğretmenlerin meslek lisesine atamasını yapılmaması, gerekse 3600 ek göstergeyi bekleyen emeklilik zamanı gelmiş öğretmenlerinin emekliliğe ayrılmaması yenileşen ve teknolojinin yeniliğin merkezi olacak meslek liselerinin geri kalmasına nedeni olmuştur. Öteki taratan eğitim paydaşımız olan Mesleki Eğitim Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinde yeterli Kadrolu Öğretmen çalışmadığı için bu kurumlarda mesleki eğitim atağını istediğimiz gibi gerçekleştirememekteyiz. Yine de Mesleğimizi olan aşkımızdan ücretlide olsa bu kurumlarda  (Usta Öğretici ve Ücretli Öğretmen olarak) çalışmaktayız.

 

“BİZ SADECE BİR ÖĞRETMEN DEĞİLİZ”

Biz sadece bir öğretmen değiliz; bu ülkenin üreten neslini yetiştirecek, ülkemizin ihracatına katkı sağlayacak nesiller yetiştirecek, milli geliri arttırmak için var gücüyle çırpınacak cevherleriz.   Elimizdeki enerjiyi Kpss sıralarında 1-2-5 defa girerek değil 10-15 senedir atama bekleyerek bölüm birincisi olmaya 80-85 üstü puanlar almaya harcamak zorunda bırakılıyoruz. Gönlümüzde öğretmen, hedefimizde öğretmen, mücadelelimizde öğretmen olmak var. Sırf sistem sıkışmasından dolayı mağduriyetlerimiz mevcuttur.

 

“BİZ TEKNİK ÖĞRETMENLERİN GAYESİ SADECE ATANMAK DEĞİL”

Pandemi sürecinde Mesleki Teknik Liselerinin üretime verdiği destek sayesinde Mesleki Teknik Liselerinin önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Biz Teknik Öğretmenlerin gayesi sadece atanmak değil, gayemiz “Güçlü Türkiye”nin temellerine sağlam tohumlar atıp üreten nesli yetiştirerek her alanda istihdam edilecek bireyler yetiştirmek.

 

“ALMANYA, DIŞARDAN KALİFİYE ELEMAN ALARAK SANAYİSİNİ AYAKTA TUTTU”

1960’ların Almanya’sı dışardan kalifiye eleman alarak sanayisini ayakta tuttu. Bizlerin dışarıdan kalifiye elaman almasına ihtiyacı yok çünkü ülkemiz genç nüfuslu bir ülke ve binlerce gencimiz buralarda istihdam etmek için yetiştirilebilir. Bu yetiştirmeyi yapacak kişiler biz Teknik Öğretmenleriz. Bugün gençlerimizin çoğu tek bir iş koluna yönlendirilmekte halbuki bizim tek bir iş kolundan ziyade tüm işlerde istihdam sağlamamız gerekmektedir.

 

“150 BİN MESLEKİ TEKNİK ÖĞRETMENE UMUT OLMASINI DİLİYORUZ“

Büyüyen ve gelişen bir Türkiye için üretimin kalbi olan biz Teknik Öğretmenlere gerekli ilgi ve alakanın gösterilmesini beklemekteyiz. Mesleki Teknik Öğretmenler olarak artık üretime destek olmak ve üreten gençlik yetiştirmek için 2020 KPSS ile 5 bin atama yapılmasını talep ediyor ve yaklaşık 150 bin Mesleki Teknik Öğretmene umut olmasını diliyoruz.”

 

“MESLEK LİSELERİNE BÜYÜK İŞ DÜŞMEKTEDİR”

Abdullah Göçer, “Ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamleleri ile teknoloji çağının gerisinde kalmama çabaları hepimizin gururudur. Yapılan çalışmaların daha etkili olması için meslek liselerine büyük iş düşmektedir. Çünkü meslek liselerinde yetişen kalifiye teknik personeller, ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlelerinin amacına ulaşmasında mihenk taşı olacaktır.”

 

“MESLEKİ VE TEKNİK ÖĞRETMENLER GÖREVE HAZIR”

Elif Topçu, “Meslek lisesi öğrenci sayısı artarken sanata sanayiye üretime geleceğe daha aydınlık bakabilmek için Mesleki ve teknik öğretmenler göreve hazır. Değişen dünya şartlarında en hızlı dönüt veren Meslek Lisesi'dir.”

 

“20 YILLIK MAĞDURİYET”

Ebru Karyer, “Mesleki Teknik Eğitimi Öğretmeni olarak 20 yıllık sürece yayılan mağduriyetle bir elin parmaklarını geçmeyen kontenjan sayılarımızla atamam yapılmamıştır.”

 

“MESLEK LİSESİNE 5 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI TALEBİ”

Adnan Çelik, “Meslek lisesini bitiren birey; tüketen değil üreten, analitik düşünen, pratik çözümler sunan birey olur. Her fabrika ihracat için ülkenin bel kemiğidir. Bu bel kemiği yerlere meslek lisesi bitiren birey nefes olur. Üretime, ekonomiye katkı sağlayan durmadan değişen dünyaya ayak uyduran birey olur. İşte bu yüzden meslek Lisesine 5 bin öğretmen ataması talebimiz üreten Türkiye’mizin teminatıdır”

 

“ÇAĞA AYAK UYDURMAK VE ÇAĞA AYAK UYDURACAK BİREYLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Kemal Ayran, “Çağımız üretim çağı Mesleki Teknik öğretmenler olarak bu çağa ayak uyduracak bireyler yetiştirmek istiyoruz. 5 bin mesleki teknik öğretmen ataması ekonomik bağımsızlığın öncüsüdür.”

 

“GENÇLERİN MESLEKİ TEKNİK EĞİTİME YÖNLENDİRİLMESİ GEREKİR”

Derya Çınar Uludağ, “Kalkınmış ve refah düzeyini yakalamış bir Türkiye’nin geleceği, eğitimden ve bilgiyle donanmış genç nesillerin yetiştirilmesinden geçer. Bunda da mesleki eğitimin payı oldukça büyüktür. Gençlerin mesleki teknik eğitime yönlendirilmesi gerekir. Böylelikle yetiştirilecek nitelikli işgücünün ekonomiye kazandırılması sağlanmış olur. Nitelikli mesleki teknik eğitim alınarak sanayi, bilişim, Sanat ve hizmet sektörlerinde istihdam sağlanmış olur.”

 

“MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ OLMASIN”

Nihal Akkaya, “Meslek liseleri iş becerisinin adım atıldığı nadir öğretim yuvasıdır. Biz mesleki teknik öğretmenleri eğitim ve donanımımızla atanmaya ve üreten bireyler yetiştirmeye hazırız. Meslek lisesi memleket meselesi olmasın. Her mesleki teknik lisesi ülkenin yıkılmaz kalesidir.”

 

“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK NİYETİNDEYİZ”

Üzeyir Genç, “Mesleki Teknik öğretmenler olarak üreten nesli yetiştirip ülke ekonomisine katkı sağlamak niyetindeyiz. Milletimizin refahı ancak milli geliri arttırmakla mümkündür. Refah toplumlar ise mutlu ve huzurlu olur. Toplunun refahını artırmak için biz teknik öğretmenler devletimizden 5 bin atama talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim