MÜCADELE HABER- HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Başak Demirtaş ve HDP Milletvekilleri 2017 nevruzunda  öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'u vurulduğu yerde andı. Sancar ve beraberindekiler daha sonra nevruz alanına giriş yaparek yerlerini aldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel yaptığı konuşmada, “Newroz direnişi getiriyor, direniş yaşamı getiriyor.  Halkımız her şeye rağmen meydanlarda, köylerde, yaylalarda, gençlerin ve kadınların öncülüğünde Newroz ateşi harlanıyor.” dedi.

 

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine de değinen Güzel, “Buradan bir kez daha söylüyoruz. Biz varız, var olacağız, kendimiz olacağız. Cumhurbaşkanı, bu kararla kadın katillerine cesaret verecektir.  Bu karar, kadın katliamını, şiddetini meşrulaştıran bir karardır. Ama bizler sözleşmenin iptal edilmesine izin vermeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi,  kırmızıçizgimizdir. Bu kararı tanımıyoruz, mücadele edeceğiz.” diye belirtti.

 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, nevruz  alanındaki yurttaşlara Kürtçe ve Türkçe dillerinde seslendi. Sancar, HDP’ye yönelik baskılara karşı direndiklerini belirterek alandaki yurttaşları işaret ederek “Peki bu halkı ne yapacaksınız?” diye sordu. Sancar, Öcalan’ın 2013 nevruzunda  okunan mektubunu hatırlattı. Öcalan’ın silahların susacağını ve siyasetin konuşacağı sözlerini hatırlatan Sancar, "Biz o çağrının arkasındayız. Demokratik siyasette ısrarcıyız" dedi.

 

Sancar'ın konuşmasından satır başları şu şekilde: "Sizleri halkımızi baharın coşkusuyla selamlıyoruz. Newroz özgürlüğe olan tutkudur yaşam bicimidir . Newroz bir buluşmadır. Yanyana oluz omuza olmaktır. Bütün dillerin halkların bir arada yaşamasıdır. Yaşam umududur. Newroz ateşi yandığı sürece hickimse bizlere boyun eğdiremez, diz çöktüremez. Partimize baskılar zulümler durmuyor. Ama biz de direnmeyi, mücadeleyi biliyoruz . Sizlerin inancı ve  kararlılığıyla bir milim geri sekmiyor. Bu halka bu ülkeye kötülük yapıyorlar. Emekciye kadına kötülük yapıyorlar.” (Haber Merkezi) 

Editör: TE Bilisim