Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’da birkaç hafta önce çekimlerine başlanan ve şimdiden vatandaşların merakla beklediği Kançepek isimli diziye ilgi büyük. Kentte çalışmaları ve çekim işleri devam eden dizide çok sayıda ünlü oyuncu yer alıyor. Mazlum Yiğit’in yapımcılığında yönetilerek çekimleri devam eden dizinin başrollerinde ise Hakan Meriçliler, İzzet Çivril, İskender Bağcılar, Ayhan Taş, Hülya Diken ve Mervan Nas gibi sanatçılar yer alıyor. Ayrıca oynadığı İran filminde başarılı bir oyunculuk gösteren Hülya Diken, Kançepek dizisinin de yardımcı yönetmenliğini üstleniyor. Dizinin görüntü yönetmenliğinde ise Halil İbrahim Çelik yer alıyor. Dizi ekibi ve oyuncuları Diyarbakır kentini beğendiklerini ,dizinin Türkçe ve Kürtçe dilleriyle çekildiğini, şehrin geçmişe göre daha da geliştiğini, şehirde dizi ve sinematografik çalışmaların daha sık olmasını, bu projelerin ise ilkin kendileri tarafından başlatılmanın büyük mutluluğu içerisinde olduklarını belirttiler. Yapımcı ve yönetmen Mazlum Yiğit, Diyarbakır’ın güzel bir şehir olduğunu aktararak, “İstanbul ilimizde böylesi bir platoyu bulamayız. Diyarbakır ilimiz böylesi projelere aç bir şehir. Diyarbakır’da en son bundan 12 ya da 13 yıl önce profesyonel bir dizi çekilmiş. Biz de bugün buraya gelerek, kentte mükemmel bir iş çıkaracağız.” diye belirtirken, dizinin başrol oyuncularından olan İskender Bağcılar ise, “Diyarbakır ilimizdeki idari makamlar biraz yardım etmişler ama biraz daha destek çıksalardı, belki daha güzel işler çıkacaktı. Sağ olsunlar Valilik, Kaymakamlık, Emniyet bize yardımlarını esirgemiyor” dedi.

 

“DİYARBAKIR’DAKİ İNSANLAR, ÇOK GÜZEL İNSANLAR”

Kançepek dizisinde deli rolüyle izleyicilerin karşısına çıkacağını söyleyen oyuncu İzzet Çivril, “Benden bu rolü oynamamı istediler, ben de kabul ettim. Deli karakteri, esasında çift karakterli bir oyuncudur. Gündüzleri deli ama esasında entelektüel bir kimliğe sahiptir. Ancak rolümün dışında ben kentimizi çok sevdim. Diyarbakır’daki insanlar, çok güzel insanlar. Gerçekten yürekleri güzel, kendileri güzel insanlar. Biz hepimiz zaten kardeşiz. Allah bizleri güzel günlerde, iyi günlerde hep beraber eylesin. Hep beraber olalım. Filhakika Diyarbakır harika bir yer. Gerçekten ben çok şaşırdım. Önemlikle kentin yapısı ve planlamaları, Türkiye’nin ilk üç şehrinden biri gibi. Bu ilk üç kategoriye kesin girer. Kent o kadar güzel ki, hem caddeleri geniş, hem de tarihi ama tek eksikliği yeşillik. Nitekim buradaki insanların çoğu temiz, misafirperver bir duruma sahiptir.” şeklinde konuştu.  

 

“DİYARBAKIR’I SANAT ADINA BEĞENDİM”

Dizide ana temalardan biri kabadayılarıyla ünlü, kimseye yan bakılmayan bir mekanın Kançepek üzerinden geçtiğini belirten oyuncu İskender Bağcılar, “Adından da kaynaklanıldığı gibi, dizimiz Diyarbakır’a münhasır bir iştir. Burada bulunan arkadaşlarımız da, Kançepek dizimizin çekilmesini, Diyarbakırlılara da atfederek yardımlarını bekliyorlar. Gerçi Diyarbakır ilimizdeki idari makamlar biraz yardım etmişler ama biraz daha destek çıksalardı, belki daha güzel işler çıkacaktı. Sağ olsunlar Valilik, Kaymakamlık, Emniyet bize yardımlarını esirgemiyor ama bundan sonra bu kadar yardımla çekilmiş bir dizinin izlenmesi sırasında eğer uygun görürlerse, sanıyorum biraz daha fazla yardımlarını sunarlar diye düşünüyorum. Kente gelecek olursam muhteşem bir havalimanı yapılmış. Şehir çok güzel. Zaten şehrin güzel tarafı, kentin düz oluşundan da kaynaklanıyor. Kent dümdüz bir şehir konumuna sahiptir. Diyarbakır gelişime açık bir şehirdir. Ben Diyarbakır’ı beğendim. Diyarbakır’ı sanat adına da beğendim, yapı ve imar adına da beğendim. Ancak Diyarbakır’da çok az bir yeşillik alanı var ama çoğaltılmasından yanayım. Diyarbakır’a dizi ve sinema çekimleri için gelsinler. Biz Bismillah başladık. Neden Diyarbakır’da bu gösterimler çekilmesin ki? Bunun için de Diyarbakır’ı anlatan bir hikayenin, Diyarbakır’da çekilmesi gerekir. Doğu da zaten her şey çok güzel. Rolüme gelecek olusak, burada Kançepek adını, kendi ismimle sahneliyorum. Ben rolümde yılların kabadayısıyım. Artık bu işlerden vazgeçmiş, ben bu işlerden bıktım artık demiş, ne yaparlarsa yapsınlar deyip bir ciğerci dükkanı açarak orada hayatını idame ettiriyor.” diye anlattı.

 

“BİZ DİYARBAKIR İLİMİZDE GÜZEL BİR İŞ YAPMAK İSTİYORUZ”

Kançepek bölgesinin Diyarbakır’da bilinen bir yer olduğunu söyleyen müzisyen ve sanatçı Mervan Nas, “Diyarbakır’da bir dizi çekiyoruz. Dizimizin adı da Kançepek’tir. Neden Kançepek, çünkü Sevgisiyle, beğenisiyle, her şeyiyle Kançepek güzel bir yerdir. İnsanları ise çok merttir ve çok da iyidirler. Keza oyunculardan Türkiye’ce tanınan değerli insanlar var. Bunlardan İskender Bağcılar, İzzet Çivril, Ayhan Taş ve diğer değerli oyuncularımız da bulunuyorlar. Bunların hepsi sanatçıdır, değerli oyuncularımızdır. Biz Diyarbakır ilimizde güzel bir iş yapmak istiyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim