MÜCADELE HABER- Diyarbakır'da önceki gün 8. Ana Jet Üssü'ne gerçekleştirilmek istenilen maketli saldırının ardından bir saldırı haberi de Şırnak ve Batman'dan geldi. Batman'da saat 23.10 sularında askeri tesise 3 maket uçakla saldırı yapılmak istendiği ancak güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesiyle olayın kontrol altına alındığı öğrenildi. Saldırı girişimi sırasında herhangi bir yaralanma olmadığı bildirildi.

 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Batman Valiliği, bölgede yaşanan saldırı girişimiyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Valilik'ten yapılan açıklamada, "Batman'da bir askeri tesise saat 23.10 sularında 3 adet maket uçak ile saldırı girişiminde bulunulmuştur. Maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zayiat yoktur" ifadelerine yer verildi.

 

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Batman’daki İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığı ile Şırnak’taki 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığına maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, birlik personelinin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiatın meydana gelmediği bildirildi.

Editör: TE Bilisim