SİYASET

     
       Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış olarak tanımlanmış internet sitelerin birinde ve devletin etkinliklerini amaç, yöntem ve içerik olarak düzenleme ve gerçekleştirme esaslarının bütünü olarak da devam etmiştir. Başka bir sayfa da da siyasetin, Arapça kökenli bir kelime olduğu; “at eğitimi, at talimi anlamına gelmek olduğu anlatılır. Osmanlı'da devlet geleneği için siyaset sözcüğünün "ceza" ve özellikle "ölüm cezası" anlamında kullanıldığı görülmüştür.” denilmektedir.
          Aslında siyaset yaşadığımız ülkeyi, hem vatandaşlar ve hem de diğer ülkeler arasında iyi ve kaliteli bir bağ oluşturup ve kendi ülkemizi ekonomik, sosyal ve benzeri alanlarda çok iyi bir şekilde yönetmek, vatandaşların yaşam kalitesini yükselterek, onların rahat, refah, sağlıklı, mutlu ve düzeyli bir seviyede yaşamalarını sağlamaktır.  
       Siyaset sözcüğü 14. yüzyıldan sonra kullanılmıştır. Eş anlamlısı olan politika sözcüğü ise 20. yüzyıl itibariyle yaygınlaştı. Vatandaşların rahat yaşayabilmeleri için gereken neyse, siyasetçiler bunları yasalar çerçevesinde yerine getirmekle yükümlüdür. Ve bu yasaları yerine getirirken de başkaların özgürlüklerini haksız yere ihlal etmeden yapmaları gerekmektedir. Bebeklerin haklarından çocukların haklarına kadar, gençlerin haklarından yaşlıların haklarına kadar, rahat yaşayabilmeleri için bu hakları korumakla hükümlüdürler. 
         Demokratik bir ortam sağlanabilmesi için meclisten gerekli yasaların çıkması sağlanır. Bu yasalar yine kişilerin mutlu yaşayabilmeleri içindir. Ülkemizin geleceği, çocuklarımızın doğru yetiştirilmesinden geçer. Devlet çocuklarımızın doğru ve iyi bir şekilde yetişmesi için gerekli önlemleri alır ve bununla ilgili olanaklar sağlar. Sosyal aktiviteleri geliştirir, eğitime önem verir, hayata bakış açılarının gelişmesi için de sağlıklı bir yaşam  sunar. Diğer ülkelerle ticareti geliştirmek için devletler arası gerekli ticaret antlaşmalarını ve diğer antlaşmaları yaparak ve vatandaşlara ticaret yollarını açar. 
       Zaman içinde siyasetteki yanlış gelişmeler ve yanlış politikalar, toplum içinde yaşayan vatandaşlara çok büyük zararlar sağlamıştır. Bu uygulamalar, kimi kişilerin hayatlarına mal olmuş, kimi kişilerin ise hayatlarını alt üst 
ederek ailelerin dağılmalarına sebebiyet vermiştir.  Demokratik bir ülkede yaşamak demek tüm vatandaşların yasalar önünde eşit haklara sahip olması demektir. Demokrasi, bir ülkede vatandaşlar için olmazsa olmazlardandır. Çünkü demokrasi olmayan yerlerde daha çok köleci bir mantık yer alır ve kişilerin hakları ihlal edilir. Haklar başka kişilerin keyfine göre uygulanır ki, bu da çok kötü bir durumdur.  Siyasilerin deneyimli ve eğitimli olmaları, ülke yönetmede, iyi bir politika izlemeleri, o ülkede yaşayan vatandaşların hayat seviyelerini yükseltir. 
       Bir ülkede siyaset yapan siyasetçiler, neyi nasıl yapacağı konusunda deneyimlere başvurursa ve geçmişten bununla ilgili örnekler alırsa ve bunu ülkenin gelişmesine kullanırsa, işte o zaman ülkemiz, ülkeler arasında iyi bir yere gelir.