MÜCADELE- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret zammı açıklaması şöyle: "Bilindiği gibi bir sonraki yılın asgari ücreti her yılın Aralık ayında bakanlığımızın nezaretinde çalışan ve işverenler tarafından belirlenmelidir. Önümüzdeki yılın Aralık ayında yine işçi ve işveren bir araya gelecek ve yeni zammı belirleyecek. Bugünkü toplantılarla nihai karar verildi. 4 bin TL'nin üzerinde olması gerektiği yönünde komisyon kararı bildirildi."

 

ASGARİ ÜCRET 2022 BELLİ OLDU: 4 BİN 250 TL

"Asgari ücreti 2022 en alt rakam 4 bin 250 TL olarak belirlendi. Çocuk sayısına göre bu rakam daha da artacak. Artış son 50 yılın en yükseğidir. Artış yüzde 50'nin üzerindedir. Kimse ne işveren ne de işçi üzerinden herhangi bir spekülasyona girmemelidir. Bunların da istismarını yapmamalıdır. Yok geçmişte dolar şuydu, hesabı dolar üzerinden yaklaşmak doğru değildir. Sizin geçmişinizde siz TL'nin olduğu bir ülkede siz bu insanları dolarla mı, euro ile mi çalıştırıyordunuz bu insanları. Türk Liramızı kimseye yedirmeyeceğiz. Bazı sıkıntılarımız var bunları aşacağız.

 

"VEDAT BİLGİN TEŞEKKÜR ETTİ

Erdoğan'ın açıklamasından önce Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Asgari ücret 2022 zammı ile ilgili Külliye'de açıklamalarda bulundu. Bilgin, "Sürece katkısı olan tüm kurul üyelerini, sendikalarımızı tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza Komisyon kararını takdim ettim. Sayın Cumhurbaşkanımızın manevi desteğini hissettik. Kendilerine saygılarımı sunuyorum." dedi.

 

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİLER KALDIRILDI"

İşveren üzerindeki yükünü azaltacak adımları da ihmal etmedik. Yıllardır asgari ücretin vergiden muaf tutulması tartışması yaşandı. Yeni asgari ücretle bu özlemi de hayata geçiriyoruz. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisini kaldırıyoruz. Bu iki verginin kalkmasıyla, işveren kesimini 450 TL'lik ilave bir yükten de kurtarıyoruz. Asgari ücretin işveren üzerindeki yükünü düşürdük.

 

"TİSK VE TÜRK-İŞ'TEN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET 2022 AÇIKLAMASI

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, 2022 yılında geçerli olacak asgari ücret 2022 rakamıyla ilgili karar aldıklarını belirterek, belirlenen rakamın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e takdim edildiğini bildirdi.

 

Türk İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat ise asgari ücret 2022 zammı için, "Kamuoyunun beklentisi yakalandı sayılır." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim