MÜCADELE HABER-28 Şubat Post Modern darbesini yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Başkan Evsen, “28 Şubat’ın tarihin mezarlığına gömülmesi gerektiğinin altını çizerek, “Hiç kimse halktan ve halkın iktidarından güçlü değildir. Sivil bir gelecek inşa ederek, darbe zihniyetini sonsuza dek tarihin mezarlığına gömmeliyiz” dedi.

 

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen’in açıklaması şöyle,“Tarih 28 Şubat 2007yi gösterirken Seçilmiş Hükümete karşı Boyalı basın, sözde bağımsız yargının önde gelenleri, YÖK ve bir kısım asker linç kampanyasına girişmişlerdi. O gün Genel Kurmay, irticai faaliyetleri desteklediğini iddia ettiği firmalara ambargo koymuş, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay Başkan ve üyeleri genelkurmay başkanlığına çağrılarak kendilerini irtica konusunda brifingi verilmişti.

 

18 Haziran günü bu ülkenin kahraman Başbakanı Necmettin Erbakan Başbakanlıktan istifa etti/ettirildi. O gün demokrasi Havarisi Kurum ve kuruluşlar ne oluyor demediler, diyemediler. Aksine Basının büyük kısmı başta olmak üzere 5 büyük sivil toplum kuruluşu,(Türk-İş, DİSK, TESK, TİSK, TOBB basında ‘BEŞLİ ÇETE’ diye tanımlananlar) ve gazeteciler oyunun gönüllü parçası oldular. MGK’da oyunlarını icra ettiler. İrtica adı altında başörtülüler, namaz kılanlar, mütedeyyin insanlar hedef haline getirildi. Bazı sözde basın mensupları kendilerini başörtüsü avcısı ilan ettiler.  O Gün deniz Kuvvetleri Komutanı olan Oramiral Güven Erkaya Müslüman halkı işaret ederek, ‘İRTİCA, PKK’dan Daha Tehlikeli’ ifadesini kullandı. 28 ŞubatPost Modern Darbe Girişimi Türkiye’nin Sadece Siyasetine değil, Sosyolojisi ve toplum yapısına da müdahale etti.

 

Türkiye deki bütün dernek, Vakıf, Sendika, Üniversitelerdeki Öğretim Üyeleri, Özel ve Kamuya ait bütün yurtlar, Valiler, Kaymakamlar, Daire Başkanları, İl Genel Meclisi, Belediye Meclis Üyeleri, Partilerin İl ve İlçe Yöneticileri, Memurlar, Din Adamlarını, TV’lerin ve Radyoların Yöneticilerini fişlediler. Hatta işi o kadar ileriye götürdüler ki o dönemde Köfteciler, fırıncılar bile fişlendi.

 

Türkiye de meydana gelen darbeler arasında, en kuvvetli olanı 28 Şubat Post Modern Darbesidir. 28 Şubat post modern darbesinin amacı: Anadolu’nun toplumsal hareketlerini engellemekti. Darbe denemelerinin karanlık örtüsünün açılması gerekir. Üstü açılmayan darbelerin, haklı olarak adalet önünde hesap vermeyen darbecilerin olduğu bir ülkede karanlık odalar tekrar iktidar olur.

Her ne kadar yamalı bohçaya dönmüşse de, 12 Eylül Anayasası yürürlükte olduğu sürece, Milletin egemenliğinden tam olarak bahsedilemez. Türkiye’de Yeni bir demokrasi atılımına ihtiyaç vardır. Yeni bir Anayasanın hep beraber çalışılmasına ihtiyaç vardır. Üstünlerin hukunun değil, hukukun üstünlüğüne; egemenlerin değil, halkın iktidarına ihtiyaç vardır. Bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubatın tortuları temizlenmeli, hem de sonsuza dek…

 

28 Şubat bin yıl sürmedi, bin yıl sürmemeli. Tüm darbeler lanetlidir. Tüm darbeciler lanetlenmiştir. Hiç kimse halktan ve halkın iktidarından güçlü değildir. Sivil bir gelecek inşa ederek, darbe zihniyetini sonsuza dek tarihin mezarlığına gömmeliyiz. Tarih hiçbir zalimi affetmemiştir. 28 Şubat zalimlerini de affetmeyecektir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim