MÜCADELE HABER- İçişleri Bakanlığı, PKK/KCK'nın yurt içi faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen operasyonlarda, 40 ilde aralarında HDP il ve ilçe başkanlarının da olduğu 718 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. Şırnak, Ağrı, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Manisa ve Elazığ başta olmak üzere toplam 40 ilde yapılan operasyonlarda  yakalanan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; çok sayıda silah ve örgütsel doküman ile dijital malzeme ele geçirildi. 

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün yurt içi faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlıkları birimlerince yürütülen operasyonlarda; 40 ilde aralarında HDP il ve ilçe başkanlarının da olduğu 718 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alma işlemleri halen devam etmektedir. Yakalanan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; çok sayıda silah ve örgütsel doküman ile dijital malzeme ele geçirilmiştir." denildi.

 

HDP’NİN 'HERKES İÇİN ADALET' KAMPANYASI

Öte yandan HDP Diyarbakır İl Örgütü, DBP Eş Genel Başkanları ve bölge milletvekillerinin katılımıyla “Herkes için adalet” kampanyası kapsamında  DBP Genel Merkezi önünden Barış Anneleri Meclisi binasına yürüyüş düzenlemek istedi. 

 

DBP binasından çıkan DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile HDP Milletvekilleri Pero Dündar, Nuran İmir, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Remziye Tosun ve Mehmet Rüştü Tiryaki burada açıklama yapmak istedi. Polisin engellemesi üzerine HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki polis amiri ile görüştü.

 

Polis çemberinin dışında olan HDP Milletvekilleri Dersim Dağ ve Feleknas Uca, kalkanların önünde kısa bir açıklama yaparak polisin engeline tepki gösterdi. Bir süre DBP önünde bekleyen vekillerin eylemi sona erdi.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim