MÜCADELE-  AFAD, Diyarbakır il genelinde 136 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiğini açıklayarak son durumu şöyle sıraladı:

 

-Lice ilçesi Bingöl ili yol ayırımında 11 tır 22 vatandaş mahsur kalmış mahsur kalanlar Lice öğretmen evine konaklamaları için sevk edilmişlerdir.

 

-Bağlar ilçesi develi köyünde 1 tır ve 1 aile mahsur kalmış olup Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı görevli ekiplerce müdahale edilmiştir.

 

-Diyarbakır eski Bismil yolu üzerinde 10 araç mahsur kalmış olup Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı görevli ekiplerce müdahale edilmiştir.

 

-Hani ilçesi Diyarbakır istikameti Karaçalı mevkiinde 10 araç mahsur kalmış olup Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı görevli ekiplerce müdahale edilmektedir.

 

-Siverek yolu Karacadağ girişi mevkiinde 1 minibüs 12 vatandaş mahsur kalmış olup Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı görevli ekiplerce müdahale edilmiştir.

 

 

Türkiye genelinde dün başlayan kar yağışı, gece boyunca etkisini artırdı. 52 ilde okullar kar nedeniyle tatil edilirken, bugün işlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ülkenin pek çok bölgesinde dün akşam başlayan kar yağışı, birçok ilde hayatı olumsuz etkiledi.

 

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Ülke genelinde yaşanan aşırı kar yağışları nedeniyle Bolu, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Artvin, Diyarbakır, Bingöl ve Osmaniye'de ulaşım aksamaları ve kazalar başta olmak üzere olumsuzluklar yaşanmıştır. Ekiplerin çalışmaları aralıksız devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

 

"ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR"

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Ülke genelinde yaşanan aşırı kar yağışları nedeniyle Bolu, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Artvin, Diyarbakır, Bingöl ve Osmaniye'de ulaşım aksamaları ve kazalar başta olmak üzere olumsuzluklar yaşanmıştır. Mahsur kalan vatandaşlarımıza yardım ulaştırılması ve kapalı bulunan yolların açılması için AFAD koordinasyonunda, Karayolları, Jandarma, Belediye, İl Özel İdare, Türk Kızılay, UMKE ekiplerinin çalışmaları dün geceden bu yana aralıksız devam ediyor." ifadeleri yer aldı.

 

"DOĞU ANADOLU'DA ÇIĞ TEHLİKESİ BULUNUYOR"

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: " Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre yağışların Çarşamba günü Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın meteorolojik uyarıları takip ederek zaruri olmadıkça yola çıkmaması önemle rica olunur.

Editör: TE Bilisim