Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüs salgına karşı aşılanma sürecinde kentte sayının düşük olması vaka sayılarına yansıdı. Haftalık vaka sayısında ilk 5’e yükselen Diyarbakır’da  #AşıOlDiyarbakır kampanyası başlatıldı. Kampanyayı başlatan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı M. Şerif Aydın’ın #AşıOlDiyarbakır hashtagi Twitter’da TT oldu. Aydın, “Diyarbakır’ımızdaki tüm STK’ları, Kanaat Önderlerini, Baromuzu, Siyasi Partileri, İdarecileri, Oda ve Borsaları, Sağlık çalışanlarını, Öğretmenleri hep birlikte herkesi Aşı seferberliğine davet ediyoruz.

 

“VİRÜSE KARŞI ELİMİZDEKİ TEK SİLAHIN AŞI OLDUĞUNU ARTIK ANLAMALIYIZ”

Diyarbakır’ımızın kıymetli insanları. Ne yazık ki şehrimizde aşı yaptırma konusunda hala endişeler bulunmakta. Bu yüzden maalesef aşılanma oranlarında çok çok düşük seviyedeyiz. Neticede de en çok vaka artışı görülen illerin arasındayız. Üstelik hepimiz için tehlike artıyor. Yaşadığımız zorlu süreçlerin sonunda bugünlere geldik ve bu tehlike ile tüm şehir olarak birlikte mücadele etmeliyiz. Virüs belasından ancak ve ancak aşılanmayı arttırmak ile kurtulabiliriz. Virüse karşı elimizdeki tek silahın aşı olduğunu artık anlamalıyız. Durum bu şekilde devam eder ve vakalar daha da artarsa; biz Diyarbakırlılar hepimiz, yeniden zorlu bir sürece maruz kalacağız. Şehir olarak hepimiz büyük bir tehlike altındayız. Bunu bilelim ve umursayalım. Lütfen ne olursunuz Lütfen; yarınlarımız için, çocuklarımız için, Diyarbakırımız için; etrafımızda ne kadar aşılanmamış dostumuz, akrabamız, arkadaşımız, komşumuz, yakınımız var ise bir seferberlik ruhuyla, aşılanmaları için mücadeleye başlayalım. Her şey Diyarbakır ve Diyarbakırlılar için... #AşıOlDiyarbakır” ifadelerini kullandı.

 

Kampanyaya katılanların paylaşımları ise şöyle:

 

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren, “Diyarbakır’da artan vaka sayısı ile maalesef kırmızı iller kategorisine girmiş olduk. Vaka sayısının azalması aşı ile mümkün. Aşılamada hala çok gerilerdeyiz. Kendiniz için sevdikleriniz için lütfen aşı yaptıralım. #AşıOlDiyarbakır”

 

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “Kendimizi ve sevdiklerimizi koruyabilmek, Covid-19’a karşı savaşımızada galip gelebilmek ve yarınlara sağlıkla hep birlikte varabilmek için #AşıOlDiyarbakır.”

 

GSYD Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bay, “Güzelliklerin şehri, Edebiyatın, sanatın şehri, medeniyetlerin beşiği Diyarbakır… Sağlığın için, güzel günler için bilime inan #AsıOlDiyarbakır”

 

DTSO eski Başkanı Ahmet Sayar, “Aşılama oranı düşük bölgelerde, vaka sayısı fazla. Bu veri bize aşı olun diyor. #AşıOlDiyarbakır”

 

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, “Biz ailecek aşı olduk, Sağlık için gelecek için siz de aşınızı olun lütfen.  #AşıOlDiyarbakır”

 

Yeşilay Diyarbakır Şubesi, "Kendinizi genç de hseniz ailenizi ve sevdiklerinizi düşünerek aşınızı olun." #AşıOlDiyarbakır”

 

MHP Diyarbakır İl Başkanlığı, “Aşı, hastalıklara karşı bir bağışıklık ve sağlığımız için önemli bir ihtiyaçtır. Ailemiz ve sevdiklerimiz için aşı olalım. #AşıOlDiyarbakır”

 

Öte yandan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’da aşı çağrısında bulundu. “Kıymetli Hemşehrilerim; Maalesef, Diyarbakır'ımız vaka sayılarının en çok arttığı, aşılamanın da en az olduğu illerden. Sevdiklerimizi kaybetmemek için ‘Maske Mesafe Temizlik’ tedbirleriyle birlikte en etkin silahımız AŞI olmaktır. Haydi Diyarbakır #KollarıSıvıyoruz”  

 

Editör: TE Bilisim