MÜCADELE- Diyarbakır’da yaklaşık 275 bin nüfusu barındıran eski Bağlar ilçesinde çarpık kentleşmenin yanı sıra çeşitli nedenlerle zamanla kullanılamaz hale gelerek çevredeki vatandaşlar için can ve mal riski oluşturacak seviyeye gelen eski yapılarla mücadelede belediyenin son üç yılda 401 yapının yıkımını gerçekleştirdi.

 

2019 yılında belediyede yaşanan yönetim değişikliğinin ardında belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla oluşturulan Yapı Kontrol Ekipleri vatandaşlardan gelen taleplerin yanı sıra bölgede tespit çalışmaları gerçekleştirdi. Muhtarlarla da koordineli olarak çalışan belediye, hızlı bir şekilde encümen kararları alarak yıkımlar gerçekleştirdi.

 

“BAĞLAR HALKI NEZİH ORTAMLARDA YAŞAMAYI SONUNA KADAR HAK EDİYOR”

Metruk yapıların eski Bağlar için çok ciddi bir sorun olduğunun altını çizen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ”Mühendislik hizmeti almayan çok yapı var. Birçoğu malikleri tarafından çeşitli nedenlerle terk edilmiş ve zamanla hem çökme tehlikesi oluşacak seviyeye gelmiş, hem de madde bağımlılığı başta olmak üzere çeşitli zararlı alışkanlıkları olan gençlerin meskeni haline gelmiştir. Bunlarla ilgili ciddi bir mücadele yürütüyoruz. Gerek kendi tespitlerimiz gerekse vatandaşlardan ve muhtarlarımızdan gelen talepler oluyor. İşin bir de emniyet ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı boyutu var. Hepsini hızlı bir şekilde değerlendirerek zaman kaybı yaşamadan aldığımız encümen kararlarıyla yıkımlar gerçekleştiriyoruz. Üç yılda büyük başarı gösterdik. Yoğun bir talep var. Nezih ortamlarda yaşamayı sonuna kadar hak eden Bağlar halkımız için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim