MÜCADELE- Bağlar Belediyesi’nin hazırladığı projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe girmesinin ardında projenin inşa aşaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülecek.

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ KABUL EDİLEN İLK BELEDİYE OLDUK”

Bağlar’ın hayali olan projede bu aşamaya gelinmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ”Yarım asırlık hayal gerçekleşiyor. Bağlar halkının aslında hak etmediği bu olumsuz tablodan kurtulması adına göreve gelir gelmez başlatarak kararlı bir şekilde yürütmüş olduğumuz bu mücadelede çok şükür bu kentin evladı olarak görevimizi başarıyla yerine getirdik. Bağlar Belediyesi olarak projemizin onaylanmasından sonra iş Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı’mıza geçti. Çünkü bu işin mali yükü ağır ve belediye karşılayamaz. En büyük teşekkürümüz  bu projelerin mimarı olan, aydınlık ve kalkınmış bir Türkiye için bu anlamda adeta devrim yapan sayın cumhurbaşkanımızadır. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız sayın Murat Kurum bu konuda hep destek oldu, her türlü çaba ve çalışmamızı, talebimizi destekledi. Bakanımız ve hemşehrimiz sayın Mehmet Mehdi Eker ilk günden bu aşamaya kadar projenin hayata geçirilmesi için her türlü desteği sağladı. Sayın cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese Bağlar halkı adına teşekkür ediyorum. Bağlar’ımız Allah’ın izniyle hedeflediğimiz ve hayal ettiğimiz modern şehir yapısına kavuşacaktır.” dedi.

 

BAKAN KURUM’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Bu arada Bağlar Belediye Başkanı  Hüseyin Beyoğlu, AK Parti Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mahsun Melikoğlu ile birlikte Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u Ankara’daki bakanlık makamında ziyaret ederek kentsel dönüşüm projesi nedeniyle teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim