MÜCADELE- Bakan Gül, Bağlar Kapalı Spor Salonunda AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığınca düzenlenen "Mahalle Bizim Gençlik Bizim" programında gençlerle bir araya geldi. Diyarbakır'ın her zaman, kültürün, medeniyetin, siyasetin merkezi olduğunu dile getiren Gül, "Bu ülkede oyu Diyarbakırlı genç kardeşim verir ama ülkeyi vesayetçiler yönetirdi. Siz oy verin, vergi verin ama ülkeyi siz yönetmeyin diyen bir anlayış vardı. Kim yönetecek peki? Karanlık odalarda Türkiye üzerine senaryo kuranlar yönetecek. Vesayetçi, muhtıracı zihniyet yönetecek. Recep Tayyip Erdoğan AK Parti ile 'Türkiye'de, Türkiye'nin kararını Diyarbakırlı Ayşe verir, Mehmet verir, Hüseyin verir.' dedi. Siyasetin tabelası öylece kuruldu. Bir itirazın adıdır AK Parti. 'Yeter, benim geleceğime siz karar veremezsiniz. Siyaseti ben belirleyeceğim, ülkeyi ben yöneteceğim.' diyenlerin adresidir AK Parti." diye konuştu.

 

 

“GENÇLERİN KAFASINDA ÖYLE 40 TANE TİLKİ DOLAŞMAZ”

Bağlar Belediyesi Spor Salonu'nda gençlere hitaben konuşan Bakan Gül, “Bu işleri yaparken bir yandan darbelerle, muhtıralarla, bürokratik vesayetle, siyasete tepeden bakan anlayışla da mücadele ettik. Gençlerin eli siyasete değdikçe siyaset daha da güzelleşecek. Türkiye'de çok önemli işler yaptık. Daha yapacak önemli işler var. Bu yarım kalan işleri de Bağlar'ın gençleri, Diyarbakır'ın gençleri halledecek. Gençler siyasete ciddi bir ivme kazandıracak. Gençler nasıl bir Türkiye, nasıl bir siyaset istiyor? Asıl gençleri dinlemek lazım. Çünkü gençler samimidir, Gençlerin kafasında öyle 40 tane tilki dolaşmaz. Bu ülke daha güçlü olsun diye hayalleri vardır. O yüzden her hayalleri, her fikirleri değerlidir. O yüzden ikaz etmekten çekinmeyin. Eleştirmekten çekinmeyin. Aklınızı kafanızı kimseye kiraya vermeyin. Bizim de söylediklerimizi tartarak bu konuda kendi aklınızı kullanarak kendi geleceğinizi planlayın” dedi.

 

“GENÇLERİN YAPTIĞI ANAYASAYA GENÇLERİN HAKKI VARDIR”

Gençlere ülkeye değer katmak için bu siyasete güç verin çağrısında bulunan Bakan Gül, “Bir yere gelmek için değil. Bir şey olmak için değil. Bu şehre bu memlekete, bu ülkeye, kendinize önemli değerler katmak için hayatınızı idame ettirin. Gelin, 2023'te ekmeği artırmak için, demokrasiyi daha da güçlendirmek için, özgürlüğü daha da fazla artırmak için bu siyasete güç verin. Bağlar'daki Ali amcanın akşam sofrasındaki ekmeği artırma mücadelesidir bizim mücadelemiz. Ayşe ablanın, Fatma teyzenin, Hüseyin'in Dicle Üniversitesi'ndeki Hasan'ın, Ayşe'nin, Merve'nin özgürlüğü daha da artırma mücadelesidir bizim mücadelemiz. Ekmeği de artıracağız, özgürlüğü de artıracağız, demokrasiyi de daha fazla güçlendireceğiz. Yolumuza devam edeceğiz. Bunun teminatı yeni yüzyılda yeni ve sivil bir anayasadır. Bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. Şu gençlerin yeni yüzyıla 12 Eylül darbe anayasasıyla girmek değil, 2023 Anayasası ile yeni yüzyıl anayasasıyla, sivil anayasayla girmeye hakkı var. Gençlerimize 12 Eylül darbe anayasasını layık görmeyin. Bu bir siyaset değildir. Gençlerin yaptığı anayasaya gençlerin hakkı vardır. Bunu hep beraber yapalım" diye konuştu.

 

BAKAN GÜL, GENÇLERLE VOLEYBOL MAÇI OYNADI

Daha sonra Bakan Gül, AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Çınar ilçe Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Yenişehir ilçe Kaymakamı Murat Beşikçi, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mahsum Melikoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya ile diğer katılımcıların katılımıyla gençlerle mini bir voleybol maçı yapıldı. Bağlar Belediyespor yöneticisi Sedat Gültekin'in hakemlik yaptığı voleybol maçını Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Milletvekili Ebubekir Bal ve Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu voleybol maçını tribünde gençlerle izlerken, maç sonunda toplu hatıra fotoğraf çekilmesi program son buldu.

 

 

BAKAN GÜL'DEN DİYARBAKIR BAROSU'NA ZİYARET

Bakan Gül, daha sonra Vali Karaloğlu ile birlikte Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren'i ziyaret ederek bir avukata ruhsat belgesini verdi. Gül, Diyarbakır Barosu'nun yeni hizmet binası için yer tahsisinin yapıldığını açıkladı.

 

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Gül, partilileri Kürtçe selamladı, Diyarbakır’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kentte çok güzel bir gün geçirdiklerini anlatan Gül, Diyarbakır'ın peygamberler, sahabeler şehri olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim