Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu,  24 Temmuz, “Gazeteciler ve Basın Bayramı”  dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, şüphesiz ki basının, milletin sesini, ortak duygu ve hedeflerini dünyaya duyuran çok kıymetli bir değer olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu, “Dolayısıyla basın, ülke olarak gelişmemiz, kalkınmamız ve hedeflerimize ulaşmamız noktasında, olmazsa olmaz kurumlardan biridir. Basın dünden bugüne, toplumsal aydınlanmamıza ve demokrasimizin gelişmesine katkı sağlamış ve katkı sağlamaya devam etmektedir. Özellikle, yakın zamanda verdiğimiz 15 Temmuz mücadelemizde, basınımızın ortaya koyduğu vazife aşkı takdire şayandır ” ifadelerini kullandı.

 

Vali Karaloğlu mesajında şöyle konuştu:

“24 Temmuz, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” kutlu olsun. Şüphesiz ki basın, Milletimizin sesini, ortak duygu ve hedeflerini dünyaya duyuran çok kıymetli bir değerdir, değerimizdir. Dolayısıyla basın, ülke olarak gelişmemiz, kalkınmamız ve hedeflerimize ulaşmamız noktasında, olmazsa olmaz kurumlardan biridir.

 

Bu çerçevede, basın dünden bugüne, toplumsal aydınlanmamıza ve demokrasimizin gelişmesine katkı sağlamış ve katkı sağlamaya devam etmektedir. Her türlü gündemi, ülkemizin hedefleri doğrultusunda, milletimizin duygu, beklenti ve ihtiyaçlarını uluslararası alana taşımaktadır.

 

Bu manada, Çanakkale’nin geçilememesinde, Milli Mücadelede bağımsızlık ateşinin yakılmasında ve zafere ulaşılmasında basınımızın emeği, katkısı vardır. Özellikle, yakın zamanda verdiğimiz 15 Temmuz mücadelemizde, basınımızın ortaya koyduğu vazife aşkı takdire şayandır.  İnanıyorum ki, basınımız, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirecektir.  Bir yandan şehrimizde olup biteni, doğru ve tarafsız bir şekilde gündeme taşırken, bir yandan da şehrimizin ve ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve güçlü bir marka olarak var olması için katkı vermeye devam edecektir.  Bu yolda emek veren tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı hizmetlerde bulunarak ebediyete irtihal edenleri rahmetle anıyorum.  Bu önemli görevi yerine getirmek için 7/24 emek veren; başta Diyarbakır’ımızda görev yapan arkadaşlarımız olmak üzere, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

Editör: TE Bilisim