Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesinin Sakarya Caddesi Esnaf Derneği Başkanı Emel Nursel Örnek, 17 günlük kapanma sürecinde esnafların yaşayacağı sorunlara dikkat çekti. Örnek,” Kapanmayla birlikte bütün ürünleri ellerinde kalan esnaf büyük mağduriyet yaşıyor. Bu da yetmezmiş gibi birde üstüne üstlük zincir marketlerde bütün ürünlerin satılmasının haksız rekabete yol açması sorunu da var.” Dedi.

 

“BİRÇOK ESNAFIMIZ BAYRAM İÇİN ÜRÜN ALDI VE BORÇLANDI”

Sakarya Caddesi Esnaf Derneği Başkanı Emel Nursel Örnek’in açıklamaları şöyle, “Bizler Sakarya Caddesi Esnaf Derneği olarak caddemizde bulunan 500’e yakın esnafımızla birlikte sektörel olarak tüm bölgede özelikle giyim ve ayakkabı sektörüne yönelik hizmet vermekteyiz.  Cadde esnafı olarak tüm yıl boyunca bayramlara büyük umut bağlarız, çünkü bayrama kısa bir süre kala bizim bölgede ciddi bir alışveriş potansiyeli vardır. Bu genel olarak bölgemizin bir kültürüdür ve şuan bayram arifesindeyiz. Yani genelde aileler cadde esnafından bayramlarda çocuklarını giydirirler, alışverişlerini yaparlar. Onun için birçok esnafımız bayram için ürün aldı ve borçlandı. İş yerlerini ürünle dolduran esnaf tam kapanmadan dolayı şuan çaresiz bir durumda.

 

“ZİNCİR MARKETLERDE BÜTÜN ÜRÜNLERİN SATILMASI HAKSIZ REKABETE YOL AÇIYOR”

Kapanmayla birlikte bütün ürünleri ellerinde kalan esnaf büyük mağduriyet yaşıyor. Böyle bir durumda esnafımız çekini ödemesini nasıl yapacak? Bununla ilgili esnaflar büyük bir tedirginlik içindedir. Bu da yetmezmiş gibi birde üstüne üstlük zincir marketlerde bütün ürünlerin satılmasının haksız rekabete yol açması sorunu da var. Esnafımızı etkileyen zincir marketlerde ayakkabı ve hazır giyim malzemeleri de satılıyor.17 günlük süreç içerinde sadece gıda ve temizlik ürünleri satan işyerleri açık kalması gerekiyor. Zincir marketlerin gıda ve temizlik malzemesi hariç satış yapması büyük bir haksızlık ve zülümdür. Alınan kararların mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor. Özelikle esnafın yaşadığı ciddi sorunlara rahatlatıcı çözümler üretilmesini talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim