Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Kampanya kapsamında geçen hafta Gelîyê Godernê’de 500 kiloya yakın çöp toplayan STK temsilcileri, bu kez tarihi Birkleyn Mağaralarını çöplerden temizledi. STK temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, giderek artan çevre kirliliği nedeniyle dünyanın alarm vermeye başladığına dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:   

 

"Bizler yerleşik yaşamın ilk ortaya çıktığı, medeniyetlerin doğup geliştiği Yukarı Mezopotamya coğrafyasının insanları olarak tarihi ve kültürel değerlerimizi yarınlara taşıyabilmenin ağır sorumluluğunu taşımaktayız. Bu sorumluluk bilinciyle çıktığımız bu yolda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz.

 

 

Bu anlamda tüm halkımızı tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmaya, koruyup geliştirerek yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir çevrenin oluşturulmasına katkı sunmaya davet ediyoruz. Özellikle mesire/piknik alanı olarak da kullanılan tarihi ve kültürel mekanlarımızı kirletmemek, kirletenleri uyararak çevre kirliliğini önlemek konusunda herkesin duyarlılık göstermesini beklemekteyiz. Yaşanabilir bir doğa, sürdürülebilir bir hayat çevremize göstereceğimiz duyarlılıkla mümkündür. ‘En büyük temizlik kirletmemektir’ yaklaşımıyla çevremize, doğamıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkalım!”  

 

Kampanyaya destek veren STK'ler şunlar: "Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Güneydoğu Tekstil Sanayii ve İş insanları Derneği GÜNTİAD, TEMA Vakfı Diyarbakır Temsilciliği, DTSO Kadın Meclisi, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, DTSO Turizm Platformu, Tigris Bisiklet Kulübü, Diyarbakır Çevre Gönüllüleri Derneği, Diyarbakır Sanayi ve İş İnsanları Derneği"

Editör: TE Bilisim