MÜCADELE HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, bünyesinde bulunan ve vatandaşlara ücretsiz spor yapma imkanı sunan yüzme havuzu ile spor (fitness) salonları alınan pandemi önlemleriyle yeniden hizmet vermeye başlıyor. Hafta başından itibaren hizmet vermeye başlayacak olan yüzme havuzu ve spor salonlarında alanında uzman eğitmenler görev yapacak. Halk sağlığını korumak ve pandeminin yayılmasını önlemek için personel ve eğitmenlere alınacak önlemlerle ilgili bilgiler verildi.

 

HAVUZLAR RUTİN ŞEKİLDE DEZENFEKTE EDİLECEK

Koronavirüs (Covid-19) salgının önüne geçmek için yüzme havuzunda yeni düzenlemelere gidildi. Hijyen önlemleri kapsamında havuzlarda rutin olarak dezenfeksiyon işlemleri gerçekleşecek. Personel ve yüzme eğitmenleri sosyal mesafeye dikkat ederek eğitimler verecek. Vatandaşlar yüzme havuzuna ateş ölçümü, el ve ayak dezenfeksiyonu gerçekleştirerek giriş yapabilecek. Yaşanabilecek her hangi bir sağlık sorununun önüne geçmek için eğitime katılanların T.C kimlik numaraları alınarak sağlık takipleri yapılacaktır.

 

KORONAVİRÜS NEDENİYLE SPOR SALONLARINA SINIRLI SAYIDA KİŞİ KABUL EDİLECEK

Spor salonundaki kişi sayısı spor yapılacak alanda her 6 metre kareye bir kişi olacak şekilde sınırlandırılarak faaliyet yürütecek. Spor salonuna maskesiz giriş yapılamayacak ve spor faaliyeti yapılırken maske takma zorunluluğu bulunacak. Salona dışarıdan yiyecek girişi kabul edilmeyecek ve girişte el antiseptiği kullanmak zorunlu hale getirilecek. Spor ekipmanları arasında 2 metre mesafe bulunacak. Ağırlık istasyonlarının birden fazla kişinin set aralarını paylaşarak aynı anda kullanıma izin verilmeyecek. Bir kişinin istasyonla işi bittikten sonra diğer üye kullanmadan aletler dezenfekte edilecek. Spor (fitness) salonlarında soyunma odaları kullanılacak, duşluklar kapalı durumda kalacak. Yüzme havuzunda olduğu gibi yaşanabilecek her hangi bir sağlık sorununun önüne geçmek için eğitime katılanların T.C kimlik numaraları alınarak sağlık takipleri yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim