MÜCADELE- Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı, oyun yazarlığını ve oyun çevirmenliğini geliştirmek oyun yazarlarına, genç yazar adaylarına cesaret vermek; tiyatro sanatına nitelikli eserler kazandırmak, yerli tiyatro eserlerinin en yeni örneklerini okuyucuyu seyircilerle buluşturmak ve ülke tiyatrosu oyun repertuarını genişleterek yazarları desteklemek amacıyla 2. Ulusal Türkçe-Kürtçe Oyun Yazma Yarışması düzenliyor.

 

RASİM ÖZTEKİN ANISINA YAPILACAK

Her yazarın bir oyunla konu sınırlaması olmadan katılabileceği yarışma Rasim Öztekin anısına yapılacak.

 

Özgün ve yeni çalışmaların katılabileceği yarışmada oyunların son başvuru tarihine kadar hiçbir yerde yayınlanmamış, ödenekli veya profesyonel tiyatrolarda oynanmamış, yarışmalarda ödül almamış olması gerekiyor.

 

Yarışmaya katılacak yazarlar oyunlarını “Times New Roman” karakterinde, 1.5 aralıkla ve oyun yazma kurallarına uygun A4 kâğıdına yazılmış olarak 7 çıktı ve birer CD olarak göndermesi gerekiyor.

 

Yarışmanın diğer başvuru şartları ise şöyle: “Yarışmacıların rumuzla katılabilecek, bu nedenle eserin üzerinde gerçek kimliği anımsatacak ya da açıklayacak bir bilgi olmamalıdır. Yazarların oyun metinlerinin ilk sayfasına oyunun adını ve bir kelimeden oluşacak rumuzu yazmaları, ayrıca düzenledikleri bir küçük kapalı zarfın üzerine özgeçmişlerini, fotoğraflarını ve iletişim bilgilerini yazmaları, bu zarfı, eserlerini postalayacakları büyük zarfın içine koyarak belirtilen adrese göndermeleri gerekmektedir. Son katılım 31 Ocak 2022 mesai bitimine kadar olan yarışmada postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak.”

 

DERECEYE GİREN OYUNLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Serbest temalı yarışmada seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmenin ardından birinciye 15 bin lira, ikinciye 10 bin lira, üçüncüye 7 bin 500 lira, 1. ve 2. Mansiyon 5 bin lira ile ödüllendirilecek.

 

BAŞVURULAR

1-DBB-Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Şehitlik Mahallesi, İstasyon Cd. No:65, 21010 Yenişehir/Diyarbakır adresine ya da

 

2- [email protected] adresine yapılacak.

 

İrtibat Telefonu: 05359783504

Editör: TE Bilisim