MÜCADELE HABER- DSİ son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaya devam ediyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.


Diyarbakır ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Diyarbakır Çermik Kale Barajı’nda gövde dolgusunun tamamlandığı ve çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, çalışmaları devam eden barajın tamamlanması ile 139 bin 420 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.


"BÖLGE İNSANINA EK GELİR SAĞLANACAK"
Genel Müdür Yıldız, "Diyarbakır Çermik Kale Barajının temelden 79 metre yükseklikte olup 183 bin 490 metreküp su biriktirme hacmine sahiptir. Barajın tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artarak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim