MÜCADELE- Demokrasi ve Atılım Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı Merkez İlçede bulunan mahalle muhtarlarına eş zamanlı ziyaret gerçekleştirdi. Yenişehir, Sur Kayapınar İlçe Teşkilatları oluşturulan Komisyonlarla beraber 30’a yakın mahalle muhtarını aynı zamanda ziyaret etti. Kent Merkezinde bulunan Mahallelerin mahalle muhtarları komisyonlara, DEDAŞ’ın göndermiş olduğu yüksek elektrik faturaları, parklarda güvenliğin yetersizliği ve kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetlere kadar birçok konuda şikayetlerini dille getirdiler.

 

“İLÇE BAŞKANLARIMIZIN ÖNCÜLÜĞÜNDE KOMİSYONLAR KURDUK”

Kayapınar ve Sur İlçesinde bulunan mahalle muhtarları da benzer şikayetleri dile getirirken DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen, vatandaşın en iyi şekilde sorun ve sıkıntısını dile getiren mahalle muhtarlarıyla eş zamanlı aynı anda bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Yenişehir, Sur, Kayapınar, Bismil ve diğer ilçelerimizde ilçe başkanlarımızın öncülüğünde komisyonlar kurduk. Merkeze bağlı 30 muhtarlığımızla görüşmeler sağladık, komisyonlarımız görüşmelerde elde etmiş oldukları verileri bir araya getirip kamuoyu ile paylaşacağız. Merkez ve 13 taşra ilçemizde muhtarlar programımızı en kısa sürede tamamlayıp rapor halinde genel merkezimizin aracılığıyla sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisine sunacağız.

 

 

“İKTİDAR HALKTAN KOPUK SARAYLARDA YAŞIYOR”

Amacımız kadim kentimizin sorunlarına çözüm olmak. Vatandaşlarımıza hizmet getirilsin, sorunları çözülsün kimin yaptığının bir önemi yok yeter ki yapılsın. Yenişehir Sınırları içerisinde bulunan Dicle mahallemizde sorunlar diz boyu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 11 Temmuz 2017 tarih ve 8972 sayılı yazısı üzerine Temmuz 2017 tarihinde toplanan Bakanlar Kurulu’nun Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Dicle ve Feritköşk mahallelerini “riskli alan” ilan ettiği ortaya çıkmasından sonra bu mahallelerin yıkılmasıyla 10 binin üzerinde kişi yerinden edilmekle karşı karşıya. Bu vatandaşlar ne yapacak ne edecek bunu düşünen yok. Hükümetlerin görevi sosyal üniter devlet yapısının gereklerini yerine getirmek. Ancak iktidar halktan kopuk saraylarda yaşıyor. Biz DEVA partisi olarak her daim dediğimiz gibi halkımızın yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“HİÇBİR SORUNUMUZ VE SIKINTIMIZ GİDERİLMİYOR”

Yenişehir Sınırları içerisinde bulunan ve kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Dicle Mahalle muhtarı Vahit Kelekçier, sorunları şöyle sıralıyor: “2 bin 800 nüfusa sahip mahallenin kentsel dönüşüm kapsamına alınması ile beraber yıkılacak diye hiçbir hizmet alamadık. Okullumuzda hiçbir sorun olmamasına rağmen yıkıldı. Çocuklarımız farklı okullara gönderildi. Sokaklarımız geçilemez durumda. Havaların soğuması ile beraber sokaklar çamur deryasına dönüşecek. Kokudan evlerimizde oturamıyoruz. Sorunlarımızın çözümü için yetkilere gittiğimiz zaman bizlere zaten yıkılacak deniyor. Hiçbir sorunumuz ve sıkıntımız giderilmiyor. Bizde diyoruz ki yıkılacaksa yıkılsın yoksa hizmet gelsin bize. Zaten burada yaşayanların ekonomik durumları iyi olmayan insanlar. Kendi imkanları ile zor geçiniyorlar. Adeta biz burada kaderimize terek edilmiş durumdayız” dedi.

 

        

“GÜVENLİĞİN MAHALLEMİZDE ARTIRILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Araştırma hastanesine ulaşım sorunu olduğuna dikkat çeken Şehitlik Mahalle Muhtarı Fahrettin Güler ise, Şehitlik caddesi başta olmak üzere birçok sokağın köstebek yuvası haline geldiğini belirterek şunları söyledi: “Parklarımızda çocuklarımızın oyun oynayacağı alanlar yok. Mevcut olan birkaç tane vardı. Ancak onları da güvenlik gerekçesi ile kaldırttık. Çünkü bizim mahallede yaşayan çocuklardan çok 15-16 yaşlarında gençler geliyordu. Güvenlik tedbirleri yeteri kadar alınmadığı için oyun alanlarındaki malzemeler kırılıyordu. Güvenliğin mahallemizde artırılmasını talep ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

        

“MAHALLEMİZDE ÇOCUKLAR İÇİN BİR PARK BİLE YOK”

Aziziye Mahalle Muhtarı Fahri Pınar da, mahallesinde yaşanan altyapı sorununa değinerek şunları söyledi: “Mahallemde 14 bin 900 seçmen ve yaklaşık 60 bin nüfus var. Mahallemizde çocuklar için bir park bile yok. Gençler için bir futbol sahası yok. Mahallede üst geçit yok. Karayollarına başvurdum ama dilekçem geri döndü, kabul edilmedi. Sorunlarımız çoktur. Yeni seçilen bir muhtarım ve bugüne kadar mahallede bir park dahi yapılmamış. Çocuklarımız çile çekiyorlar” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim