MÜCADELE- Öğrencilerin yurt sorunlarının çözülmesini istediklerini söyleyen DEVA Diyarbakır İl Gençlik Politikalar Başkanı Yücel Karadaş, ''Öğrencilerimiz bugün ülkenin her yerinde aynı sorun ve problemlerle karşı karşıya bırakılmıştır. Bu sorunların en önemlileri: Hayat pahalılığı, yurt sorunu ve daire kiralarındaki fahiş fiyatlardır. Somut çözümler ile hemen atılması gereken adımların bir an önce atılması ve öğrenci arkadaşlarımızın seslerine karşılık verilmelidir.” Dedi.

 

“HAYAT PAHALILIĞI, YURT SORUNU VE DAİRE KİRALARINDAKİ FAHİŞ FİYATLARDIR”

DEVA Diyarbakır İl Gençlik Politikalar Başkanı Yücel Karadaş’ın açıklaması şöyle, “Öğrencilerimiz bugün ülkenin her yerinde aynı sorun ve problemlerle karşı karşıya bırakılmıştır. Bu sorunların en önemlileri: Hayat pahalılığı, yurt sorunu ve daire kiralarındaki fahiş fiyatlardır. Öğrencilerin barınacağı, uygun fiyatlı ve konforlu yurtların bulunmaması ya da yetersiz oluşu sebebiyle öğrenci arkadaşlarımızın bütçeleri zorlanmakta hem kendileri hem de aileleri mağdur edilmektedir.  Pandemi süreci ile beraber konut kiralarındaki fahiş artışın bir de okulların açılmasıyla bir kaç kat daha fazla olması göz önüne alındığında durumun vahameti ortaya çıkacaktır.

 

“ÖĞRENCİ ARKADAŞLARIMIZIN SESLERİNE KARŞILIK VERİLMELİDİR”

Geleceğe umutla bakan, yarına dair sözlerle ülkenin gerçeklerini inşa edecek bir nesil yaratılması ve bu konuda çaba sarf edilmesi gerekirken sözde verilen vaatlerle ve akıl almaz tavırla söylenen sözler, ülkenin yarınlarını kötülüğe ve umutsuzluğa mahkum etmekten başka bir durum yaratmamaktadır. Somut çözümler ile hemen atılması gereken adımların bir an önce atılması ve öğrenci arkadaşlarımızın seslerine karşılık verilmelidir.

 

“FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI DENETLENMELİ”

Biz Diyarbakır Deva Partisi İl Gençlik Çalışmaları başkanlığı olarak yurtlarda saydığımız mevcut sorunların çözümüne dair bir an önce siyasi iktidarın hareket etmesini bekliyor, konut kiralarındaki fahiş fiyat artışlarının bir an önce denetlenmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ayrıca mevcut duruma sessiz kalınmaması ve öğrencilerin yanında bulunulması gerektiğini savunuyoruz". (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim