MÜCADELE- Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Karakoç üniversitenin 18 Ekim’de tüm bölümlerin yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu. Rektör Karakoç’un açıklaması şöyle, “Sevgili Öğrencilerimiz, 18 Ekim 2021 Pazartesi Gününden İtibaren Üniversitemizin Tüm Birimlerinde Yüz Yüze Eğitime Geçilecektir. Kendi Sağlığınız ve Sevdiklerinizin Emniyeti İçin Aşınızı Yaptırmayı Unutmayın. Sağlıkla ve Sevgiyle Kalın.” İfadelerini kullandı. 

 

''YUVANIZA HOŞ GELDİNİZ'' ETKİNLİĞİ

Dicle Üniversitesi’nden yapılan paylaşımda ise, “Sevgili Öğrencilerimiz Yuvanıza Hoş Geldiniz! 18 Ekim 2021 Pazartesi Günü Saat 12.00’de tüm personel ve öğrencilerimizi, ''Yuvanıza Hoş Geldiniz'' etkinliği için Öğrenci Yaşam Merkezine bekliyoruz.” İfadeleri kullanıldı. 

 

Ayrıca öğrencilerin HES kodu ve barınma hakkında da açıklama yapan Dicle Üniversitesi şu ifadelere yer verdi: “Öğrencilerimizden gelen soru ve talepler üzerine aşı ve barınma konusunda aşağıdaki açıklamaları yapma ihtiyacı hâsıl olmuştur:

 

HES KODU

Sağlık Bakanlığımız ve YÖK Başkanlığımız ile yapılan protokoller kapsamında, öğrenci otomasyonuna HES kodunu işleyen personel ve öğrencilerimizin aşı ve test verileri anlık olarak görüntülenebilmektedir. Riskli durumda olan personel ve öğrencilerimiz için gerekli tedbirler süratle alınmaktadır. Bugün itibariyle 19380 öğrencimiz HES kodu bilgisini OBS’ye işlemiştir. HES kodunu OBS’ye yüklemeyen öğrencilerimizin bu bilgilerini süratle tamamlamaları önem arz etmektedir.

 

Sizin ve sevdiklerinizin sağlığı için lütfen aşınızı yaptırmayı unutmayınız.

 

BARINMA

İlimizde öğrencilerimizin barınma sorunu hâlihazırda bulunmamaktadır. Diyarbakır Valimiz Sayın Münir Karaloğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un öncülüğünde Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirler süratle alınmaktadır. Bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı yetkililere teşekkür ediyoruz.” (Mücadele Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim