MÜCADELE- Dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüs salgınında bilim insanları aşılanmayla vaka sayısının düşeceğini savunurken kentte aşılanma oranı Türkiye’nin son 3 il sıralamasında olup yüzde 63.3 oranıyla yüksek riskli (turuncu) kategorisinde yer almaya devam ediyor. Türkiye’de korona risk haritasında birçok il Mavi’ye dönerken, Diyarbakır ise Şanlıurfa ve Gümüşhane ile birlikte Turuncu kategoride kaldı.

 

 

Sağlık Bakanlığı, 7 Eylül'de açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 23 bin 638 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 274 olarak kayıtlara geçti. Tedavisi tamamlanan 34 bin 402 hasta taburcu olurken bugün 304 bin 864 test yapıldı.

 

“İSTEDİĞİMİZ SONUÇ TEDBİRLE AŞIYA, YANİ BİZE BAĞLI”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından bugünkü vaka tablosuyla ilgili paylaşımda bulundu. Bakan Koca, "Vaka sayımız 23.638. Covid-19 sebebiyle yeni can kaybımız 274. Vaka sayılarını istikrarlı şekilde düşürmeli ve ölümleri azaltmalıyız. Bunun yolu aşılanma oranını artırmak, toplum bağışıklığı sağlanana kadar tedbirlere uymaktır. İstediğimiz sonuç tedbirle aşıya, yani bize bağlı!" dedi. (Mücadele Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim