MÜCADELE- Diyarbakır Barosu avukatlara yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada saldırının Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan sosyal tesislerde müvekkilleriyle birlikte iken gerçekleştiği belirtildi. Saldırıda avukatlar şans eseri yara almazken, avukatların müvekkilleri ise yaralandı. Açıklamada, saldırıyı davanın karşı tarafının yakınlarının gerçekleştirdiği ifade edildi.  Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

 

Maden sosyal tesislerinde avukatlara silahlı saldırı

Saldırıya ilişkin Diyarbakır Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamada: “Baromuz üyesi meslektaşlarımız Av. Emel SAYIN ve Av. Ömer SANSARKAN 22.11.2021 Pazartesi günü Elazığ 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrası Maden ilçesinde bir sosyal tesiste bulundukları sırada davanın karşı taraf yakınlarının silahlı saldırısına maruz kalmışlardır. Olayda müvekkilleri yaralanan meslektaşlarımız şans eseri saldırıyı yara almadan atlatmıştır. Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir” denildi.

 

‘Sürecin takipçisiyiz’

Diyarbakır Barosu olarak olayın takipçisi olduklarına vurgu yapılan açıklamada, “ Olay sonrası ifadelerine başvurulmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen meslektaşlarımıza destek olmak amacıyla Baromuz Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mehdi ÖZDEMİR ilçeye giderek hukuki süreci Baromuz adına takip etmiştir. Hiç kimse savunma görevini yapan avukata fiziki saldırı, tehdit ve hakarette bulunamaz. Avukatlık mesleğine yapılan her saldırı, toplumun temel hak ve hürriyetleri ile hukuki güvenlik hakkına karşı yapılmış demektir. Diyarbakır Barosu olarak saldırganların yakalanması ve devamında etkin yargılama sonucu tutuklanmasına karar verilmesini talep eder, sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleri kullanıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim