MÜCADELE HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin havalimanı Yonca Kavşağı’na yerleştirdiği ‘halay çekenler’, ‘kadayıf tepsisini gösteren adam’, ‘hasır bileziği’ ve ‘karpuzun içindeki çocuk’ heykelleri Diyarbakır'da tepkilere neden oldu. Heykellerin kaldırılması için Diyarbakır Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, Büyükşehir Çevre Koruma Daire Başkanlığına dilekçe verdi.

 

Başvuru dilekçesi şöyle, “Diyarbakır İli Bağlar İlçesi Havaalanı mevkii, Yonca Kavşağı üzerinde yapılmış olan ilimizin kültürel yapısıyla bağdaşmayan, estetik kaygıdan uzak heykellerin kaldırılmasına karar verilmesi ile;

 

2- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Teşkilatlanması içerisinde Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı'nın bulunup bulunmadığına ilişkin 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince yasal süre içerisinde tarafımıza bilgi verilmesi talepli başvurumuzdur.” İfadeleri yer verildi.

 

“ŞEHRİMİZİN ESTETİĞİNE HİÇBİR ŞEKİLDE UYMAYAN MİMARİ FACİASI”

Diyarbakır Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu yaptığı açıklamada, “Komisyonumuz tarafından şehrimizin estetiğine hiçbir şekilde uymayan mimari faciası heykellerin kaldırılması amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine idari başvuruda bulunulmuştur. Şehrimizin estetik değerlerinin korunması için sürecin takipçisi olacağız.” İfadeleri kullanıldı.

 

“TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren, “Bu kadim kentin tarihi ve kültürel zenginliği ile bağdaşmayan bu ve benzeri çalışmalara karşı Diyarbakır Barosu olarak hukuki süreçleri başlatıp takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim