Devrim AKTÜRK

MÜCADELE- Diyarbakırlı Yazar Devran Sinanoğlu, "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız" sloganıyla başlatmış olduğu ve Diyarbakır genelinde 100 köy okulunun kütüphane ihtiyaçlarını karşılamak için sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Dicle’de eğitim gören 63 öğrencili bir okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı. Öğrencilere çanta, defter, boya, silgi, kalem, kitap ve kırtasiye malzemelerini hediye eden Sinanoğlu, bugüne kadar da 29 köy okulunun kütüphane ihtiyacını karşılayarak hem öğrencilerin, hem de velilerin takdirini kazandı. En büyük başarının, projenin sponsoru olan Ramazan Ava’ya ait olduğunu belirten Sinanoğlu, öğrenci ve veliler adına Ava’ya şükran borçlu olduğunu söyledi.

 

“AMACIMIZ DİYARBAKIR’DA EĞİTİM SEFERBERLİĞİNE ÖNCÜLÜK ETMEKTİR”

Yürüttüğü proje kapsamında Diyarbakırlı öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Yazar Sinanoğlu, “Amacımız Diyarbakır’da eğitim seferberliğine öncülük etmektir. Bu kapsamda gönüllülerimize çok teşekkür ederim. Bugüne kadar 29 köy okulumuzun kütüphane ihtiyacını karşıladık. En son yaptığımız çalışmada yanımızda olan, yapılan yardımlara katkıda bulunan özelikle Nurgül Hanım’a çok teşekkür ederiz. Projemizin sponsoru olan ve bugüne kadar binlerce kitap, yüzlerce kırtasiye malzemesi yardımında bulunan iş insanı Sayın Ramazan Ava'ya ise şükran borcum var.” dedi.

 

“BİZ OKUYAMADIK BARİ ÇOCUKLARIMIZ OKUSUN”

Güneydoğu’da büyük bir eğitim seferberliğinin başlatılması gerektiğini söyleyen Ramazan Ava, “İnsanlara faydalı olmayı, çocukları mutlu etmeyi seviyorum. Biz okuyamadık, bari çocuklarımız okusun, toplumumuz aydınlansın. Bilginin yolu okumaktan geçiyor. Çocuklarımıza ne kadar çok okutursak, o kadar çok bilgi almış olurlar. Biz geleceğimize yatırım yapıyoruz. Netice de bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Köylere gittiğimizde öğrencilere kırtasiye malzemelerini verdiğimiz zaman, onların gözündeki o mutluluğu gördüğümde, parlayan umut dolu gözleriyle bize baktıklarında, ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlıyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim