MÜCADELE HABER- Kongreye kadar partisinin başında yer alacağı belirtilen Başkan Budak'ın dün Ankara'ya çağrılmasının ardından istifa ettiği ve kongrede görevi yeni seçilecek başkana devredeceği belirtilirken, birçok kişinin il başkanlığı başvurusunda bulunmak için Diyarbakır'dan Ankara'ya akın ettiği öğrenildi.

 

Görevler gelip geçici, gönüllerde güzel bir duygu bırakmışsak ne mutlu bize diyen Başkan Budak, "AK Parti Genel merkez teşkilat başkanımızla yapmış olduğumuz istişareler sonucu 7. olağan kongrede aday olmama kararı aldım. Bu kutlu yolda bu hak yolunda Diyarbakır'ımızda yapılacak olan kongreye kadar görevimin başında olup, kongre ile birlikte görevi başka bir dava arkadaşımıza devredeceğim. bugüne kadar bizlere önce olan cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bizlere teveccühlerinden dolayı şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Yine her daim bizlere destek olan genel merkez teşkilat başkanımız Erkan Kandemir e, bölge koordinatörümüz Abdullah Ağralı'ya ve il koordinatörümüze, milletvekillerimize, ilçe belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, meclis üyelerimize, teşkilatlarımıza ve AK Parti'mizin kaderini ülkemizin kaderi bilen kadirşinas Diyarbakırlı hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

11 Ağustos 2020 tarihinde de AK Parti Genel Merkezi’nin talebi doğrultusunda, Bağlar, Bismil, Çınar, Dicle, Ergani, Hani, Hazro, Kayapınar, Kulp, Lice, Silvan ve Yenişehir ilçe başkanları görevlerinden istifa etmişti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim