MÜCADELE HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, soğuk havada doğum yapan anne köpek ile 5 yavruyu donmak üzereyken müdahalede bulunarak kurtardı. Yenişehir ilçesi Memur-Sen TOKİ Sitesi’nde yapılan ihbarı değerlendiren Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi yeni doğum yapmış olan anne ve 5 yavru köpeği bulundukları alandan alarak araçla hayvan barınağına nakletti.

 

 

KÖPEKLERİN DURUMLARININ İYİ OLDUĞU BİLDİRİLDİ

Ekiplerin müdahalesiyle hayata tutunan köpekler, Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilerek veteriner hekimlerce sağlık kontrollünden geçirildi. Yapılan tetkiklerin ardından köpeklerin beslenmeleri sağlandı. Sıcak yuvaya yerleştirilen anne köpek ve 5 yavrunun durumlarının iyi olduğu bildirildi. 

 

Donmak üzereyken kurtarılan köpeklerin olumsuz hava koşulları sona erene dek Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde konuk edilerek bakımları üstlenilecek.  Anne köpek ve yavrularının tüm aşıları veteriner hekimler tarafından yapılacak.

 

BÜYÜKŞEHİR, SOKAK HAYVANLARINA MAMA BIRAKTI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, etkili olan kar yağışı ve soğuk havadan sokak hayvanlarının etkilenmemesi için daha önce belirlenen yerlere mama bıraktı. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, sokak hayvanlarının beslenmelerini sağlamak için vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirmeye ve hayvan beslenme odaklarına mama bırakmaya devam edecek.

Editör: TE Bilisim