MÜCADELE- Yüzde 60,5 ile Türkiye'nin aşılama yapılan en az on ili arasında yer alan turuncu kategorideki Diyarbakır'da, sağlık çalışanlarının aşılama çalışması devam ediyor. Kentte, bulunan bir güzellik merkezi işletmecisi Semra Özkaya da, aşıya dikkat çekmek için işyerinin girişine 'Mavi huyumuzdur, Covid-19 aşılarını yaptıran vatandaşlarımıza yüzde 50' indirim pankartı astı. Bu pankartın paylaşımını da sosyal medyadan yapan Özkaya, telefon ve mesaj yoğunluğuyla rağbet gördü. Güzellik merkezinde bazı işlemlerde geçerli olan bu indirimden faydalanmak için birkaç gün içerisinde yaklaşık 500 kişinin başvurduğu öğrenildi.

 

'KAMPANYA İLE AŞIYA TALEP OLDUĞUNU GÖRDÜK'

İşletmecisi Semra Özkaya, aşıdan dolayı teşvik amaçlı bir kampanya yaptıklarını ve çok fazla olumlu dönüşler aldıklarını belirtti. Özkaya, "Talep çok fazla oldu, hem insanların ihtiyacını karşıladık hem de aşıya karşı yoğun bir talep olduğunu düşünüyoruz ki öyle de oldu zaten. Yoğunluğumuz arttı, olumlu dönüşler aldık. İnsanlar çok mutlu ve memnun. Pandemiden dolayı çok uzun bir süre kapanmamız da vardı. İlerde de ne olacağı hakkında net bilgimiz yok ama en azından bir sirkülasyon artışı sağladık. Hem de maviye gitme yolunda güzel bir hedef belirledik. Çok fazla geri dönüş aldık, telefonlarımız susmadı. Bir aşı olduk, ikincisini de olalım mı? İkinciden sonra mı, kampanya geçerli? diye sordular. Biz iki aşıyı yaptıktan sonra yüzde 50 kampanyasını geçtik. Çok ciddi bir talep ve yoğunluk oldu" diye konuştu.

 

'MAVİYE GEÇİŞ AMAÇLI YAPTIĞIMIZ BİR KAMPANYAYDI '

Kesinlikle çok ciddi bir kazanç olmadığını, yüzde 50 ciddi bir indirim olduğunu hatırlatan Özkaya, "Biz sadece maviye geçiş için Diyarbakır'ı Güneydoğu'yu maviye götürmek için teşvik amaçlı yaptığımız bir kampanyaydı. Çok ciddi bir kazancı açıkçası yoktu. Ciddi bir rakam ve yoğun bir talep ile ilgi gördü. Yaptığımız kampanya zarar değildi ama kar marji düşük bir işlem. Sirkülasyonu çok iyi oldu. Hem imkanları olmayanlar da faydalandı kampanyalarımızdan. Çünkü fiyatlar yüksekti, herkes faydalanamıyordu, ciddi bir faydalanma oldu şimdi. Kapanmaktansa kar etmesek de olur" şeklinde konuştu.

 

İşlem yapanlardan Dilek Diri, ikinci doz aşı olduğunu ve kampanyanın teşvik ettiğini, bin TL işlem ücreti olduğunu ancak kampanya sayesinde 500 TL'ye işlem yaptığını söyledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim