Fatih SURUÇ

MÜCADELE- Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda 11 Kasım'dan itibaren gerçekleştirilecek bu yılki "Milli Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da birçok alanda fidan dikimi gerçekleştirildi. Kentte yıl sonuna kadar 940 bin, Türkiye’de ise 252 milyon fidan dikerek “Geleceğe Nefes” olunacak.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü'nün başlattığı Geleceğe Nefes Fidan Dikme Kampanyasında “Geleceğe Nefes” olunacak. Bu yılki "Milli Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında en çok fidan dikimi, yaz aylarında orman alanları yanan Muğla ve Antalya'da gerçekleştirilecek.

 

Diyarbakır’da bakanlığın oluşturduğu alanların dışında belediyelerde farklı yerlerde fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi. Ergani’de 4 bin, Kayapınar’da bin 111, Yenişehir’de 500 ve Dicle’de 250 fidan toprakla buluştu. Diyarbakır’da yıl sonuna kadar 940 bin fidan dikilecek.

 

 

ERGANİ’DE 4 BİN FİDAN

Ergani’de proje kapsamında Makam Dağı Ağaçlandırma Bölgesinde elder çamı, meşe ve selvi olmak üzere 4000 adet fidan toprakla buluştu.

 

YENİŞEHİR’DE 500 FİDAN

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi  5-11 Haziran Dünya Çevre Koruma Haftası kapsamında düzenlediği "Sıfır Atık Bir Fidan" Etkinliği'nde Belediye’ye ambalaj atığı, plastik, cam şişe, kağıt veya bitkisel atık yağ getiren vatandaşların kendi adlarına veya aileleri adına 500 fidanı toprakla buluşturdu.

 

KAYAPINAR’DA BİN 111 FİDAN

Kayapınar’da proje kapsamında ilçeye bağlı Pirinçlik Karacadağ İlkokulu’nda 1111 fidanı toprakla buluşturdu.

 

DİCLE’DE 250 FİDAN

Dicle’de proje kapsamında ilçeye bağlı Kocaalan Mahallesinde bulunan muhtarlık irtibat bürosu ve taziye evi alanında 250 adet değişik türlerde çam fidanını dikimi gerçekleşti.

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bugünkü fidan dikim alanları şöyle:

Çermik / Heykelönü

Çınar / Beneklitaş / Beneklitaş Reh.Sahası

Dicle / Yol Boyu

Eğil / Eğil Tabiat Parkı

Ergani / Makamdağı

Hani / Kamu Kurumları / Kamu Kurumları Bahçesi

Hazro / Kardelen Anaokulu

Kulp / Kamu Kurumları / Kamu Kurumları Bahçesi

Sur / Dicle Üniversitesi / Kırklar Dağı

Sur / Kent Ormanı

 

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı kararı gereği, her yıl 11 Kasım, 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, genelgede 11 Kasım'ı "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan ederek, şunları kaydetti: "Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; milletimizin de desteği ile her yıl 11 Kasım gününün 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanması uygun görülmüştür.

 

Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği kapsamında tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylığın tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim."

Editör: TE Bilisim