Fatih SURUÇ

MÜCADELE- Diyarbakır'da "İki Gözüm Diyarbakır Fotoğraf Platformu Lansman Toplantısı" Sur’daki Saint George Kilisesi Sanat Galerisinde gerçekleştirildi. Diyarbakır fotoğraflarından oluşan, profesyonel veya amatör fotoğrafçıları bir araya getiren platformun tanıtım toplantısında en fazla beğeni alan fotoğraflar sergilendi.

 

 

“BU PLATFORM, DÜNYADA İLK DEFA BİR ŞEHRİN PLATFORMU OLARAK DİYARBAKIR'DA”

Toplantıya katılan Vali Münir Karaloğlu, göreve geldiği günden bugüne kenti doğru tanıtabilmek için çaba gösterdiğini anlatarak, şöyle konuştu: "Tanıtımını yaptığımız İki Gözüm Diyarbakır platformu şu anda dünyadaki meşhur sosyal medya platformları gibi bir platform. Bu platform, dünyada ilk defa bir şehrin platformu olarak Diyarbakır'da. Diyarbakır'da yaşayan, kenti gezmeye, görmeye gelen veya fotoğraf meraklısı binlerce gözün gördüğü ve fotoğrafladığı güzellikleri paylaşma imkanı veriyor platform. Diyoruz ki gel, gör, hisset, çek ve paylaş."

 

 

YARIŞMA 30 EYLÜL 2022'YE KADAR DEVAM EDECEK

Platforma sosyal medya hesapları gibi üye olunduğunu, daha sonra fotoğraf paylaşılmaya başlandığını belirten Karaloğlu, platformda interaktif etkileşim bulunduğunu, fotoğraflara beğeni, puan ve yorum yapılabildiğini söyledi. Karaloğlu, platformda paylaşılan fotoğraflar ile farklı kategorilerde yarışmalar yapacaklarını belirterek, 30 Eylül 2022'ye kadar yarışmanın devam edeceğini, dereceye girenlere ödüller verileceğini kaydetti.

 

“BU ŞEHİRDE NE VARSA PLATFORMDA DA O OLACAK”

Vali Karaloğlu, "Diyarbakır'ı seviyorsak güzelliklerini de örtmeden hep birlikte insanlıkla paylaşmamız lazım. Bu platformdan çok şey bekliyoruz. Test süresince beklediğimizden çok ilgi gördü. Şu anda sitenin  bin 500'e yakın abonesi var ve 7 bin fotoğraf paylaşılmış. Tarih, kültür, sosyal yaşam gibi her türlü insani faaliyetlerle ilgili fotoğrafları görme şansınız var. Bu şehirde ne varsa platformda da o olacak."

 

“DİYARBAKIR, ÇEVRESİNDEKİ ŞEHİRLERİ DE KALKINDIRACAK”

Diyarbakırlılardan platform ile kentteki huzur ve güvene sahip çıkmalarını isteyen Karaloğlu, şu ifadeleri kullandı: “Diyarbakır'ın geleceği bugünden iyi olacak. Diyarbakır sadece kendini değil çevresindeki şehirleri de kalkındıracak potansiyeli olan bir şehir. Her gün en az iki yatırımcı ile konuşuyorum. Sayıları her geçen gün artıyor.” Dedi.

 

İçkale’de bulunan Saint George Kilisesi Sanat Galerisinde açılan sergi, bir ay boyunca ziyaretçilere açık olacak.

 

www.ikigozumdiyarbakir.com İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim