MÜCADELE- Alınan bilgilere göre, Diyarbakır İncehisar Jandarma Komutanlığı uygulama noktasında Müslüm A.’nın kullandığı 40 EL 126 plakalı şüpheli aracın uygulama noktasından kaçarak Siverek istikametine gitmesi üzerine, olay Siverek Jandarma Komutanlığına bildirildi. Siverek Jandarma ekipleri, kaçan aracı yakalamak için çalışma başlattı. Siverek sınırları içerisinde jandarmanın uygulama noktasından da kaçan araç ile jandarma arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca, şehir içinde bir müddet devam ettikten sonra kaçan araç, Siverek Devlet Hastanesi yakınında yakalandı.

 

Kaçan araçta yapılan incelemede, ön yolcu koltuğunda bulunan Özgül Zonturlu adlı kadının kafasının sol kısmından silahla vurulmuş halde hayatını kaybetmiş olduğu ve arka koltukta 7 yaşında bir kız çocuğunun olduğu tespit edildi. Jandarma tarafından araçta ruhsatsız tabanca bulunurken, Müslüm A. gözaltına alındı. Kadının cesedi ise Siverek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

Müslüm A. ve Özgül Zonturlu’nun boşanmış olduğu, araç içerisinde bulunan 7 yaşındaki kızında kendi çocukları olduğu tespit edildi.

 

Gözaltına alınan şahıs, kasten adam öldürmek şüphesiyle Siverek Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile İncehidir Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

Editör: TE Bilisim