Ayten ARSLAN

MÜCADELE- Türk Kızılay Diyarbakır İl Kadın Kolları üyeleri, Kızılay Haftası kapsamında pandeminin de etkisiyle son dönemde azalan kan bağışına dikkat çekmek için vatandaşlara ekmek arası döner ve ayran ikramında bulunuldu. Aynı zamanda yaptıkları faaliyetlerin anlatan bir fotoğraf sergisi düzenlediler. Bir AVM’nin önünde düzenlenen etkinlik hakkında gazetemize konuşan Türk Kızılay Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Lebibe Yılmaz, amaçlarının vatandaşları kan bağışında bulunmalarını sağlamak ve yaptıkları faaliyetleri sergiyle göstererek onları bilgilendirmek olduğunu söyledi.

 

“150 KİŞİLİK YEMEK DAĞITTIK”

Türk Kızılay Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Lebibe Yılmaz, açıklamaları şöyle: “Etkinliği yapmamızın amacı hem Kızılay haftası olduğu için hem de Kızılay’ın yaptığı faaliyetleri insanlara anlatarak onları bilinçlendirmek içindi. Bir başka amacımızda Kızılay’a gönüllü toplamaktı. Bir AVM’nin önünde sadece bir günlüğüne yapılan bir etkinlikte Kızılay’ın bu zamana kadar yaptığı faaliyetlerin bir fotoğraf sergisi ile yer verdik. Sergiye gelen vatandaşlarımıza ikramlarımız da oldu. 150 kişilik yemek dağıtımımız vardı. Etkinlikte ekmek arası döner ve ayran ikramımız oldu. Biz de vatandaşlarımıza yardımcı olarak onları bilgilendirmeye Kızılay haftasının ne olduğunu anlatarak yardımcı olmaya çalıştık.

 

“FAALİYETLERİMİZİ TİYATRO İLE ÇOCUKLARA ANLATTIK”

Daha önce de Kızılay haftası olduğu için anasınıfında ki çocukları ziyaret ederek Kızılay haftasının önemini, yaptığımız faaliyetleri örneğin aş dağıtımı gibi birçok şeyi tiyatro ile çocuklara anlatmaya çalıştık.” Dedi.

 

Yılmaz, vatandaşları hem sağlıkları için hem de kan stokundaki azalma sebebiyle kan bağışı yapmaları çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilisim