Fatih SURUÇ

MÜCADELE- Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve beraberindeki partililer bir dizi ziyaret için Diyarbakır’a geldi. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Özdağ, gündem ve yeni kurulan partisi hakkında açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’da partisinin kuruluş çalışmalarının başladığını belirten Özdağ, il başkanlığına Gürkan Baykal’ın getirildiğini açıkladı. 

 

“BU AZİZ COĞRAFYA ÜZERİNDE YAŞAYAN MİLLETİN ADI TÜRK MİLLETİDİR”

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özdağ, 2023 seçimlerinin kampanya sürecinin başladığını söyleyerek kendilerinin parti olarak Edirne’de olduğu gibi Diyarbakır’da da aynı söylemler söylediğini belirterek “Türkiye bölünmez bir bütündür, Edirne’den Hakkari’ye bu aziz coğrafya üzerinde yaşayan milletin adı Türk milletidir. Bunu tartışmaya açtırmayız. İstiklal harbimizi kabul etmeyen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kabul etmeyen ve düşmanlık eden bu coğrafyayı bölmek, milletimizi birbirine düşürmek için fitne fesat yuvası haline gelen emperyalizmle iş birliği yapan, bu işbirliğini onaylayanların oyunu falan istemiyoruz.” Diye konuştu.

 

“BİZİM İÇİN KÜRT SORUNU YOKTUR”

Kürt sorununa ilişkin görüşleri sorulan Özdağ, “Biz Kürtleri sorun olarak görmüyoruz. Kürtleri kardeşimiz olarak görüyoruz. Bizim için Kürt sorunu yoktur. Biz sorun olarak terör sorunu görüyoruz.” Dedi. Öte yandan partisinin ‘Demir Güvercin’ adlı bir program sunacağını açıklayan Özdağ, Türkiye’nin PKK ile mücadele programı olduğunu açıkladı.

 

“ÖĞRENCİLER, SURİYELİ VE AFGANLAR YÜZÜNDEN EV BULAMIYOR”

Özdağ, 8 milyon sığınmacıyı ülkelerine göndereceklerini söyledi. Öğrencilerin, Suriyeliler ve Afganlar yüzünden ev bulamadıklarını ileri süren Özdağ, sığınmacıların gitmesi için Ankara'da göçmenlerin yoğun yaşadığı Önder Mahallesi'ne bavul koyduklarını aktararak şunları söyledi: Sığınmacılar da kaçaklar da Türkiye'nin el freni. El frenini indirmeden arabayı süremezsiniz. Türkiye, sorunlarını Suriyelileri vatanlarına, Afganları vatanlarına yollayarak çözmek için ilk adımı atacak, el frenini indirecek, araba ancak ondan sonra hareket edebilir. Bakın, bugün öğrenciler neden ev bulamıyorlar zannediyorsunuz. Konya'dan arıyorlar beni, Afganlar ve Suriyeliler üniversitenin etrafındaki evleri tutmuş. İstanbul'da çocuklar sokaklarda yatıyor, artık dışarıda kiralayacak ev bulamıyor. Onlar gidince ne olacak Kiralar düşecek, onlar gidince temel gıda maddelerinin fiyatı düşecek.” dedi. Hiçbir ittifak içerisinde yer almayacağını belirten Özdağ, partisinin ilk hedefinin göçmenleri vatanlarına göndermek olduğunu belirtti.

 

Özdağ, Diyarbakır programı kapsamında esnaf, tarihi mekanlar ve kanat önderleriyle bir araya geleceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim