MÜCADELE HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirip zengin kültür-sanat etkinlikleriyle izleyicinin beğenisine sunduğu Mart Kültür-Sanat Takvimi’nin programının içeriği belli oldu. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın bu ay ‘’Mart Kapıdan Baktırır Şarkı, Türkü Yaktırır’’ sloganıyla düzenleyeceği etkinlikler, online sistemle vatandaşların evlerine konuk olacak. Mart ayı boyunca devam edecek olan etkinlikler Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocuk ve yetişkin tiyatro gösterimlerinden edebiyat ve fikir söyleşilerine, şehir sohbetlerinden anma programlarına, eğitici kukla gösterilerinden resim sergilerine, kandil programlarından dengbej divanlarına, şiir dinletilerinden kültürel etkinliklere, masal etkinlikleri ve konserlere kadar çok geniş yelpazedeki etkinlikleri ile kentte kültür ve sanat rüzgârları estirecek.

 

ANMA PROGRAMINDA MÜSLÜM GÜRSES’E YER VERİLECEK

Kültür-Sanat Takvimi’nde her ay anma etkinliğine, konser ve söyleşilere yer veren Büyükşehir Belediyesi Mart’ta, seslendirdiği arabesk, halk ve sanat müziğiyle vatandaşların gönlünde taht kuran usta sanatçı Müslüm Gürses’e yer verecek. 11 Mart’ta gerçekleşecek anma konserinde Gürses’in şarkıları seslendirilecek. 

 

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KONSERLE KUTLANACAK

Dengbej Divanları kılamlarını izleyiciye ulaştırmaya devam edeceği Mart Kültür-Sanat Takvimi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “Kadına Ezgi”, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, “Aslında Susuyorduk” rap-rock ve “Medreselerden Günümüze Kürt Müziği” konserleri düzenlenecek. Mart ayı program akışında Küçede Sanat Var etkinliği her Pazar günü kentin farklı bir adres ve mekânında izleyiciyle buluşmaya devam edecek.

 

MİRAÇ VE BERAT KANDİLİ ÖZEL PROGRAMLARI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mart Kültür-Sanat Takvimi’nde Miraç ve Berat Kandilleri’ni düzenleyeceği özel programlarla kutlayacak.

 

Oldukça zengin bir içeriğe sahip olan Mart Kültür-Sanat Takvimi etkinliklerini takip etmek isteyenler gerçekleşecek programları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi web sitesi üzerinden ulaşabilecek.

 

Editör: TE Bilisim