Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Her yıl Meryem Ana Kilisesi'nde kutlanan bayram bu yıl pandemi nedeniyle toplu kutlama yapılmayacağını açıklayan Süryani Kadim Kilisesi Vakıf Başkan Vekili Saliba Açiş, “Mardin-Diyarbakır metropolitliğinin Covid-19 sebebi ile bu yıl yapılması planlanan Noel bayramı ibadet ve kutlamaları askıya alınmıştır.” dedi

 

 

“KİLİSEMİZ ZİYARETLERE AÇIK OLACAKTIR”

Merkez Sur ilçesi Lalebey Mahallesi’nde bulunan tarihi Meryem Ana Kilisesi, Süryani Kadim Kilisesi Vakıf Başkan Vekili Saliba Açiş, “Mardin-Diyarbakır metropolitliğinin covid-19 sebebi ile bu yıl yapılması planlanan Noel (Yeldo) bayramı ibadet ve kutlamaları askıya alınmıştır. Diyarbakır Meryem Ana Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi ziyaretlere açık olacaktır. Süryani cemaati toplu olmamak şartı ile bireysel bir şekilde ibadetlerini yapmaya devam edecektir.” 

 

 

“BU BAYRAMIMIZ TÜM İNSANLIK ÂLEMİNE HAYIRLI OLMASINI DİLERİM”

Keldani Kilisesi Vakfı Başkanı Yusuf Karadayı, “Keşke şu pandemi olmasaydı da, Kiliselerimizin her biri açık olsaydı. Şuan itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere mesajlarını ileterek, bayramımızı kutladı. Kendilerine de bu kapsamda teşekkürlerimizi eder, şükranlarımı sunarım. Bu bayramın tüm Hıristiyan alemine hayırlı olmasını dilerim. Pandeminin de son bulması için dualarımızı edeceğiz. Bu bayramımız tüm insanlık alemine hayırlı olmasını dilerim. Şuanda Kilisemizin bakım, onarım ve gider ihtiyaçlarını devletimiz karşılamaktadır. Bir şey olmazsa, bu yapım çalışmaları on iki veya on üç ay sonra sona yani 2022’de sona erecektir.” 

Editör: TE Bilisim