MÜCADELE HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Bilgi Evi’nde öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik “Öfke Kontrolü” semineri düzenledi. Öğrencilerin derslerinde başarılı bir grafik çizmeleri için düzenlenen eğitim seminerine psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenleri, veliler ile öğrenciler katıldı. Bilgi Evi Seminer Salonu’nda gerçekleşen eğitim programı maske ve sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak gerçekleştirildi.

 

‘ÖFKE ÇEŞİTLİ HASTALIKLARA SEBEP OLUYOR’

Bilgi Evi psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenleri, seminerde öğrenci ile veli iletişimi, öğrencinin psikolojik gelişimine paralel olarak eğitim hayatı konularını katılımcılara detaylıca aktardı. Velilerin sorularının da yanıt bulduğu seminerde öfkenin kaynağı ve kontrollünün nasıl sağlanacağı konusunda bilgiler verildi.  Kişinin sonuç odaklı öfkelenmesiyle, kendini rahatlatmak amacıyla birçok insanın öfkeye başvurduğunu katılımcılara bildiren psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenleri, kişinin sıkça öfke yaşamasının zamanla öfke bağımlısı olmasına neden olduğunu belirtti. Öfke bozukluğunun hipertansiyon, şeker hastalığı ve ruhsal bozukluklar gibi hastalıkları ortaya çıkarabildiğine dikkat çeken öğretmenler, bu hastalıkları önlemek için öfke kontrolünün sağlanması gerektiğini ifade ettiler.

 

VELİLERDEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Öğrenci velileri düzenlenen “Öfke Kontrolü” semineri, çocukların eğitimiyle yakından ilgilenmeleri sebebiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim