Fatih SURUÇ

MÜCADELE- Türkiye Satranç Federasyonu(TSF) Diyarbakır İl Temsilcisi tarafından iki gün süren turnuvada 8 yaş ve altı, 12 yaş ve altı ve 13 yaş üzeri yarışmacılar yarıştı. Turnuvada galip gelen birincilere bin lira, ikincilere 750, üçüncülere ise 500 liralık hediye çeki verildi. Yapılan etkinlikle ilgili gazetemize açıklamada bulunan TSF Diyarbakır İl Temsilcisi Şehmus Damar, Satranç’ın var olduğundan bu yana bölgede oynanan bir spor olduğunu söyledi. Pandemi sürecinde online olarak turnuva gerçekleştirdiklerini aktaran Damar, normalleşmeyle birlikte ayda en az iki turnuva yaptıklarını belirtti.

 

 

“DİYARBAKIR EN FAZLA TURNUVA YAPAN İLLERDEN BİRİDİR”

Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Şehmus Damar’ın açıklamaları şöyle, “Diyarbakır’da Temmuz ayından beridir pandemi kurallarının gevşetilmesinden beri turnuvalar yapmaya başladık. Pandemi dönemi boyunca internet üzerinden online yapıyorduk. Şu an Türkiye’nin en fazla turnuva yapan illerinden birisiyiz. Temmuz ayından beridir yaklaşık 10 tane turnuva yaptık.

 

“3 KATEGORİDE TURNUVA YAPILDI”

Ceylan Karavil AVM’de olan turnuvamızda 3 ayrı kategoride yapılıyor, 8 yaş ve altı, 12 yaş ve altı ve 13 yaş üzeri yaş sınırı olmayan üç kategorimiz var. AVM yönetimi her kategoride birincilere bin lira, ikincilere 750, üçüncülere ise 500 liralık hediye çeki veriliyor. Ve bu konuda bu tür destekleri Gençlik Ve Spor Müdürümüz Nüammer Uslu’da destek veriyor. Her türlü destek ve izni alabiliyoruz. Yılbaşına kadar yapacağımız etkinliklerle ilgili takvimimiz var.

 

“HER AY EN AZ 2 TURNUVA YAPIYORUZ”

Diyarbakır’da en çok merkezde yapılıyor. Her ay en az 2 tane yapıyoruz. Belki önümüzde ki aylarda Bismil Belediyesi’yle görüşüp orada bir turnuva yapmayı düşünüyoruz. Amaç çocuklara satrancı aşılamak, zaten satranç bizim bölgemizin kültürüdür. Satranç var olduğundan beridir bu bölgede oynanıyor. Sonradan buraya gelen bir spor değildir. Teşvik anlamında çocuklara daha analitik düşünmelerini sağlıyoruz, sabırlı olmayı öğretiyoruz, derslerde çocuklara bilimsel düşünme yöntemi ile daha da yardımcı oluyor. Satranç çocuğun hayatında olmazsa olmaz bir sosyal aktivite olmalı.” Dedi.

Editör: TE Bilisim