Fatih SURUÇ

MÜCADELE- Diyarbakır’da siyasi partilerin “Muhalefetin Yerel İttifakı” adıyla oluşturduğu WhatsApp grubuyla aylık olarak bir araya gelip kentin sorunlarına ortak çözüm için değerlendirme toplantısı gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz gün HÜDA PAR’ın da katıldığı grupta CHP, DEVA Partisi, Saadet Partisi, HDP, Gelecek Partisi ve İYİ Parti bulunuyor. HDP’nin hiç katılmadığı toplantıya İYİ Parti İl Başkanı Vejdin Ensarioglu bir kez katılmıştı. 7 partinin oluşturduğu “Muhalefetin Yerel İttifakı” önümüzdeki günlerde diğer siyasi partileri ziyaret ederek toplantıya davet edecekler.

 

5 SİYASİ PARTİ BAŞKANI BİR ARAYA GELDİ

Geçtiğimiz günlerdeki toplantıya, CHP İl Başkanı Gönül Özer, DEVA Partisi İl Başkanı Cihan Ülsen, Saadet Partisi İl Başkanı Abdurrahman Ergin, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve Gelecek Partisi İl Başkanı Aydın Altaç katıldı.

 

AK PARTİ ELEŞTİRDİ, SAADET PARTİSİ DAVET ETTİ!

Ayrıca İl başkanlarının bir araya geldiği haberimizi Twitter’da alıntılayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, “Kimler kimlerle beraber. CHP, Hüda Par, vs vs vs” diyerek eleştirdi. Saadet Partisi İl Başkanı Abdurrahman Ergin ise, “Diyarbakırımızın, herkesi ilgilendiren sorunlarını, çözüme kavuşturmak için düzenlediğimiz bu toplantılarda sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.” İfadelerini kullandı. Aydın, daha sonra paylaşımını sildi.

 

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Öte yandan “Muhalefetin Yerel İttifakı” faturalarını ödeyemeyen vatandaşların Elektrik ve Doğalgazının kesilmemesi için ortak basın açıklaması gerçekleştirecekler. Açıklama Pazartesi(6 Aralık) günü saat: 11:00’da Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde yapılacak.

Editör: TE Bilisim