MÜCADELE- Açıklama metnini okuyan Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Süleyman Bozkurt, savaşların yıkım getirdiğini ve bundan ders çıkarılması gerektiğini hatırlatarak, “Bugün Ortadoğu’da, Lübnan, Suriye, Irak ve en son Afganistan da kışkırtılan iç savaşların ardından gelen dış müdahalelerin etkisiyle toplumsal ve coğrafik yıkımlar yaşanmaktadır” dedi.

 

“Bizler de savaş ve çatışmaların uzun yıllardan beri devam ettiği bir coğrafyanın parçasıyız” diyen Bozkurt, “Uzun yıllar boyunca ülkemizde ve bölgemizde yaşanan çatışmaların yarattığı acıların en yakın tanıklarıyız. Bu ülke halklarının barış ve kardeşliğe olan ihtiyacına rağmen, ülkemiz her geçen gün daha fazla savaşın ve şiddetin parçası haline getirilmeye devam ediliyor” ifadelerini kullandı.

 

Bozkurt, şöyle devam etti: “Milliyetçi ırkçı politikalarla Kürt sorununa çatışma ve şiddete dayalı yaklaşım, siyasi iktidarın müdahaleci dış politikası ve komşu ülkelerimizle bitmeyen gerilimler ülkemizin sürekli bir çatışma ve savaş tehdidi altında olmasına neden olmaktadır. Ülkemizde savaş ve güvenlikçi politikaların uygulanması sonucunda yüzlerce sivil insan yaşamını yitirmiş bu durumlarla ilgili etkin bir soruşturma yürütülmemiş, sorumlular cezalandırılmamıştır. En son Şırnak’ın İdil ilçesinde zırhlı aracın ezmesi sonucu yedi yaşındaki Mihraç Miroğlu yaşamını yitirmiştir. İktidarın çözümsüzlüğü derinleştiren savaş politikalarının sonucu daha fazla ölüm ve gözyaşı olmaktadır.”

 

Bozkurt, “Barış mücadelesinin en çok da yaşadığımız Ortadoğu coğrafyasında ve ülkemizde yükseltilmesini ve süreklileştirilmesini, bu amaçla da atılacak her adımda birlikte ortak, güçlü örgütlü ve kararlı bir mücadele verilerek yarına, özgür, eşit, demokratik bir yaşamı sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi. 

 

Açıklamaya Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu temsilcileri, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, milletvekilleri katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim