MÜCADELE- Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Muharrem Sarıkaya'nın, Gaziantep'te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i canlı yayında konuk ettiği programda reji ile yaşadığı teknik sorunu çözmeye çalışan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ahmet Demir'e yönelik fiziki saldırı asla kabul edilemez olduğu belirtildi. Açıklamada, “Meslektaşlarımıza yönelik saldırıların son bulması için çabalarken, benzer şiddetin 'gazeteci' sıfatıyla ekranlarda yıllarca boy gösteren bir kişiden görmeyi şaşkınlık ve büyük üzüntüyle izledik. Genç meslektaşlarımıza örnek olması gereken Sarıkaya'nın sergilediği bu tutumu şiddetle kınıyoruz. Genç meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıyı, camiamızın her alanında ter döken arkadaşlarımıza yapılmış sayıyor ve bunun 'kamuoyuna yansıdığı' için 'kamuoyu önünde' dilenen bir özürle geçiştirilmemesi gerektiğini bildirmek isteriz”

 

GYGD: ÇİRKİN SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

Diyarbakır ve bölgede faaliyetlerini sürdüren Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği (GYGD) Muharrem Sarıkaya’nın gazeteci Ahmet Demir’e yönelik çirkin saldırısını kınadı. GYGD’den yapılan açıklamada, Sarıkaya’nın hareketinin kabul edilemez olduğu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı: “Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın, Gaziantep’te canlı yayın esnasında, İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Ahmet Demir’e kameralar önünde yapmış olduğu çirkin saldırı kabul edilemez. Gazetecilere yönelik küçük düşürücü saldırının üstelik bir gazeteci tarafından yapılmış olması bizleri derinden üzmüştür. Zor şartlar altında mesleklerini sürdüren meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor.”

 

SARIKAYA İSTİFA ETTİ

Görüntülerin kamuoyuna yansıması ardından kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti. Sarıkaya, sosyal medyada yaptığı açıklama dün şu ifadelere yer vermişti: “Bana ve temsil ettim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum” dedi ve özür diledi. Sarıkaya’nın açıklama şöyle: "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile yaptığımız canlı yayın sırasında ardı sıra tekrar eden ve yanını da sorunlu hale getiren teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum. Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir’den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın’dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim. Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum…"

 

FATMA ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA

Sarıkaya’nın açıklamasının ardından, olay anında tepkisiz kalmasıyla dikkat çeken Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin de açıklama yaparak, “Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya'nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim. Muharrem Sarıkaya kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim