MÜCADELE- Şırnak’ın İdil ilçesinin Turgut Özal Mahallesi'nde zırhlı aracın çarptığı Mihraç Miroğlu adlı 7 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nin Haziran 2019 Raporuna göre; son 10 yılda en az 63 zırhlı araç çarpması olayı gerçekleşti. 63 vakanın 16'sı çocuk ve 6'sı kadın olmak üzere toplamda 36 vatandaş hayatını kaybetti.

 

Diyarbakır’dan ise Milletvekili, Baro, siyasi partiler ve STK’lar duruma tepki gösterdiler. İşte Diyarbakır’dan yapılan açıklamalar şöyle:

 

Diyarbakır Baro Başkanı Nihat Eren: Yataklarında uyurken, sokakta oynarken, karşıdan karşıya geçerken ve bugün bisiklet sürerken yine zırhı bir araç ve ölen yine her şeyden habersiz bir çocuk.

 

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel: Mihraç Miroğlu. 7 yaşında. İdil’de, mahallesinde bisiklet sürerken zırhlı araç tarafından katledildi. Şu ana kadar bir tane bile kolluk zırhlı araçla çocukları öldürdüğü için ceza almadı.  Kürde düşman, Kürdün çocuğuna düşman, Kürt çocuğa düşmansınız.

 

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkan Cihan Ülsen: Zırhlı araçların neden olduğu ölüm haberleri ne yazık ki gelmeye devam ediyor. Kazalarda yaşanan tedbirsizlik ve dikkatsizliğin bazen kastı aşan bir boyuta/yoğunluğa ulaşması meselenin üzerinde ciddiyetle durulmasını gerektiriyor. 

 

CHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mahmut Aziz Usal: Miraç Miroğlu… 7 yaşında bir çocuk… Hayalini kurduğu bisikletini maviliklere sürerken zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Duydunuz mu? Bugüne kadar bölgede kaç çocuk aynı şekilde öldü haberiniz var mı?

 

İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi: Bugün İdil'de zırhlı araç çarpması katledilen 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu'nun ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Özellikle son 5 yılda artan zırhlı araç katliamlarının bir sebebi de uygulanan cezasızlık politikasıdır. Failler derhal yargılanmalıdır.

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi: Küçükken çok büyük hayallerim vardı. Öyle doktor olmak gibi sıradan değil. Büyümek, büyüyebilmek gibi mesela dün Şırnak İdil’de bir çocuk daha bu hayalini gerçekleştiremedi. Çünkü zırhlı araç terörüyle katledildi... (Mücadele Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim