MÜCADELE- DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen’in liderliğinde toplanan partinin Gençlik, Kadın, Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanlıklarının ortak projesi olan ‘Çevre Temizleme Etkinliği’ dün Sur ilçesinin tarihi mekanlarında gerçekleşti. ‘Kaybedecek Zaman Yok’ sloganıyla çevre bilincine dikkat çekilen etkinlikte gazetemize konuşan DEVA Partisi Diyarbakır İl Genel Sekreteri Av. Leyla Akdemir, amaçlarının iklim krizine dikkat çekmek olduğunu söyleyerek özellikle sektörlerin bu konuda dha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

 

“SEKTÖRLERİN GEREKEN ÖNLEMLERİ ALMASI GEREKİR”

DEVA Partisi Diyarbakır İl Genel Sekreteri Av. Leyla Akdemir’in açıklamaları şöyle, “Temel yaşam alanlarının korunmasında çevre temizliğinin önemi büyüktür. Bireysel olarak caddelere çöp atmama alışkanlığından, endüstriyel olarak doğaya zararlı atık bırakmama tutarlılığına kadar bir dizi geniş önlemler silsilesi ile çevre korunabilir. Herkesin ortak sorumluluk alanında olduğu için kişisel olarak insanların, tüzel olarak ise firmaların, hastanelerin, fabrikaların, işletmelerin vb. sektörlerin gereken önlemleri alması gerekir. Evsel atıklardan çok daha farklı nitelikte olan, doğada kaybolması uzun yıllar alan, kaybolma süresinde kalıcı etkiler bırakan diğer atıkların, mevzuata uygun şekilde transfer edilmesi ve atık dönüşüm tesislerinde değerlendirilmesi hayati önem taşımaktadır.

 

“KAYBEDECEK ZAMAN YOK”

Deva Partisi olarak kaybedecek zaman yok diyerek var olan bu kriz durumuna dikkat çekmek istedik. Çünkü artık dünya bir iklim krizinin içine girmiş durumdadır. Bu iklim krizi yaşamış olduğumuz diğer bütün sorun alanlarından daha önemlidir. Yani ilerde gelecek bir krizden ziyade tam da içerisinde olduğumuz bir çevre ve iklim krizinden bahsediyoruz. Bundan dolayı bütün kişi kurum ve yapıların birlik olacak şekilde yan yana gelmesi, sorumluluk alarak kamuoyu oluşturmaları son derece önemlidir.

 

Ayrıca çevre kirliliğiyle yaşadığımız şehirlerarasında da doğrudan ve dolaylı çok sayıda bağlantı vardır. Şehirler çevreye olan duyarlılık ve gösterilecek olan ilgiyle ayakta durabilirler. Deva Partisi olarak bu inançla şehrimiz Diyarbakır’da çevre kirliliğine ilişkin gerekli ve yeterli hassasiyeti ortaya çıkarmak ve toplumsal duyarlılığı artırmak adına bu tür faaliyetlerimiz ileriki dönemlerde de devam edecektir.” Diye konuştu. (Mücadele Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim