MÜCADELE- DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı 6 Eylül 2021 tarihinde başlayacak yüz yüze eğitim ve öğretim yılının tekrar dizayn edilmesi hususunda, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e yeni görevinde başarı dillek ve temennisinde bulunarak yaşanan pandemi süreciyle ilgili öğrencilerin eğitimden uzak kaldığını ifade ederek, örgün eğitimde birinci çeyreğin veya iki çeyreğin hızlandırılmış önceki yılın eğitimi ile başlanması gerektiğini savundu.  

 

 

“ARA VERİLEN ÖRGÜN EĞİTİM TELAFİ EDİLMELİ”

Demokrasi ve Atılım Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından hazırlanan eğitim raporunu yazılı bir açıklama ile kamoyuna deklere eden DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen, Eğitim sisteminde yaşanan sorun ve sıkıntılara dikkat çekerek, şunları söyledi: “Pandemi örgün eğitime ara verdirmişti. Milli Eğitim Bakanlığı EBA ile eğitimi devam ettirme çabalarının ardından yüz yüze telafi programları da başlatmıştı. Hem EBA’ya, hem de telafi programlarına katılım düşük oranlarda kalmıştı. Buna rağmen LGS, TYT ve AYT sınavlarında zorluk derecesi yüksek soruların sorulduğuna dair eğitimin bileşenlerince bakanlığa ve YÖK’e yoğun eleştiriler yapılmıştı. Online eğitime bile yeterince katılamamış öğrenciler için 6 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze eğitim tekrar başlayacak. Online eğitime katılamamış öğrencilerin akademik olarak tekrar desteklenmesi gerektiği öğretmenler tarafından dile getirilmektedir. Öğrencilerin mevcut akademik düzeyi ile Eylül’de başlayacağı düzey arasında ciddi fark olduğu ve bu fark kapanmaksızın öğrencilerin halihazırdaki sınıf derslerine başlamaması gerektiği öğretmenlerce ifade edilmektedir. LGS ya da YKS sınav puanlarındaki düşme de bu akademik farkın görünür olmasını sağlamıştır. Güz ve bahar boyunca dört dönemlik örgün eğitim programının bu açığı etkilice kapatmaya yönelik biçimde yeniden organize edilmesi akademik açığı kapatmak için değerlendirilebilir” diye konuştu.

 

 

 

“TELAFİ PROGRAMI ZORUNLU HALE GETİRİLEREK İNİSİYATİFE BIRAKILMAMALIDIR”

İlkokullar için ilk yarıyılın tamamında (iki periyotluk güz döneminde) geçmiş yılın telafisinin yapılabileceğine dikkat çeken Demokrasi Ve Atılım Partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geleceğimiz olan çocuklarımız için eğitim ve öğretim çok önemlidir. Bunun için önerilerimiz dikkate alınmalıdır. Bahar yarıyılının kalan iki periyodunda müfredat hafifletilerek halihazırdaki sınıf derslerine ayrılabilir. Ortaokul ve liseler için ilk yarıyılın ilk periyodu geçen yılın müfredatını telafi edici biçimde değerlendirilebilir. Halihazıdaki sınıfın dersleri hafifletilerek kalacak üç periyotta (güz döneminin ikinci periyodu ile bahar döneminin iki periyodunda) verilebilir. Ebeveyn onayı ile isteyen öğrenci bir önceki yılın sınıf tekrarını yapabilir. 5 Eylül Pazar günü yapılacak olan ilköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı (İOKBS) telafi programından sonraya yapılabilir. Bakanlığı her sınıf ve ders için yeniden 2021-2022 eğitim öğretim yılını her sınıf, her dönem ve ders için yeniden planlama yapmaya davet ediyoruz. Telafi programı zorunlu hale getirilerek öğrenci, ebeveyn ve eğitimcinin inisiyatifine bırakılmamalıdır. Telafide başarı sağlanamazsa öğrenci, ebeveyn ve öğretmen ve öğretim elemanları için kısa ve uzun vadeli birçok sorun yaşanması, eşitsizliğin artması kaçınılmazdır. Yetersiz telafiden kaynaklı yaşanacak sorunların; halihazırda artmış ve haftadan haftaya daha da artacak eşitsizliğin telafi edilmesi ise çok daha güç olacaktır. Deva partisi olarak bu işin takipçisi olacağız” Dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim